Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 20 sep 2021

Zelfs als je klein woont kan een industriële slaapkamer goed werken

Bij de industriële stijl hoef je niet alleen te denken aan ruime panden en grote open ruimtes. Ook in kamers die wat aan de kleine kant zijn, kan een industrieel interieur heel leuk staan. Dus twijfel niet om jouw kleine slaapkamer stijlvol industrieel te maken.

Kijk maar naar de ideeën hieronder en pas ze toe in je eigen interieur.

6 ideeën voor een industriële slaapkamer

1. Plafondbalken

Heb je een kamer die een duidelijk langere zijde hebt? Plaats dan plafondbalken parallel aan die zijde. Zo zal je kamer eruitzien alsof die langer is en dus ruimer. Pas wel op dat je plafond niet aan de lage kant is, want dan kan het je kamer juist smaller laten lijken.

Plafondbalken zijn daarnaast ideaal om een rustieke kijk aan je kamer te geven. Kies houten balken met een ruwe uitstraling voor die echte industriële look.

2. Scheidingswanden in een studio

Industriële scheidingswanden zijn de ideale oplossing als je in een studio woont. Zo kan je je slaapkamer afschermen van de rest van de ruimte en toch een industrieel design erin verwerken.

3. Een houten bankje tegen het bed

Schuif een houten bank tegen je bed voor een industriële look in de slaapkamer. Verder is het ook handig om wat dingen erop kwijt te kunnen. Vooral als je niet veel ruimte in je slaapkamer heb en niet echt plek hebt voor een nachtkastje aan beide kanten van je bed.

4. Een lichte kamer

Ook al heb je een schuine muur in je slaapkamer je kan het toch een open, ruimere indruk geven. Kijk maar naar deze slaapkamer waar alleen het bed uit donkere tinten bestaat. Daarnaast hebben ze ook slim gebruik gemaakt van het bedframe voor extra opslagruimte.

5. Een stalen hoogslaper

Voor de studenten onder ons met een kleine kamer is dit echt een goede keuze. Met een stalen hoogslaper breng je gemakkelijk die industriële touch naar je tijdelijke kamer en heb je eronder ook nog ruimte om te kunnen studeren aan een bureau.

6. Een bakstenen accentmuur

Deze mag natuurlijk niet missen! Voor een smalle slaapkamer is één bakstenen muur het beste en vervolgens zet je daar je bed met het hoofdbord ertegenaan. Een bakstenen accentmuur zorgt namelijk voor contrast en creëert diepte in je kleine kamer. Daardoor lijkt je industriële slaapkamer toch weer net iets ruimer.

7 robuuste ideeën voor een industriële badkamer (dat wil je!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfs als je klein woont kan een industriële slaapkamer goed werken
Sluiten