Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 14 dec 2020

Voor iedereen met groene vingers: 3 plantentrends die we in 2021 gaan zien

Trends komen en trends gaan, zo ook met kamerplanten. Dat betekent overigens niet dat je jouw huidige kamerplanten zonder pardon op straat moet zetten, in tegendeel! Je kunt vast wel een plekje vrijmaken om ook de nieuwe kamerplanten van de plantentrends 2021 een kans te geven.

Deze drie kamerplanten zullen we volgend jaar dan ook zeker terug gaan zien, volgens Joyce Mast van Bloomscape:

Plantentrends 2021

1. Kruidentuin

De eerste plantentrend 2021 is een kruidentuin. We spenderen met z’n allen nog steeds meer tijd thuis dan voorheen, en de voorspelling is dat die lijn zeker in de eerste helft van 2021 nog doorgetrokken wordt. Daarom hebben we thuis meer tijd om met een kruidentuin bezig te zijn.

Denk aan heerlijk geurende kruiden als rozemarijn en tijm, maar ook kruiden die ontzettend lekker in verschillende gerechten zijn. Wij gaan al watertanden bij de gedachte aan oregano, basilicum en peterselie… en al helemaal als je de kruiden vers kunt plukken.

2. Planten met patronen en textuur in het blad

We houden met z’n allen van kamerplanten die aandacht trekken. Denk aan kamerplanten die veel textuur in het blad hebben, of bladeren met veel kleuren en patronen. Onze favoriet is de Calathea Tricolor, en Joyce tipt de Anthurium hookeri.

Vergeet ook zeker niet om te kijken naar verschillende Alocasia-soorten. De bladeren van de Alocasia’s vallen op door kleur en textuur. De soorten Black Velvet, Polly en Cucullata zijn mijn persoonlijke favoriet, maar er is zo veel keuze dat ik je vooral kan aanraden om zelf een kijkje in het tuincentrum te nemen.

3. Ficus altissima

De afgelopen tijd zagen we de Vioolbladplant vaak terugkomen in interieurs- maar deze plant kan wat lastig zijn in de verzorging. Daarom verwacht Joyce dat dit jaar de Ficus altissima vanwege zijn makkelijke verzorging een trend gaat worden.

Vanwege zijn grootte maakt deze kamerplant net zo veel impact, zonder dat je al te veel tijd kwijt bent aan de verzorging van de plant. Ook een goede keuze als je niet gezegend bent met groene vingers dus.

Op de hoogte blijven van de laatste interieurtrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor iedereen met groene vingers: 3 plantentrends die we in 2021 gaan zien
Sluiten