Voor iedereen die van zwart houdt: zo maak je op een subtiele manier de babykamer zwart

Waar sommige ouders bij het inrichten van de babykamer meteen naar pastelkleuren grijpen, zien andere ouders een zwarte babykamer juist als het ultieme goal. Maar hoe houd je dat stijlvol en niet té donker? Met deze tips maak je op een subtiele manier de babykamer zwart.

Een zwarte babykamer hoeft namelijk écht niet donker te zijn. Met de juiste accessoires kan het juist een vrolijke, speelse kamer worden. In de onderstaande voorbeelden laten we je precies zien hoe je dat doet.

1. Schilder een halve muur in de babykamer zwart

Een muur van de babykamer zwart schilderen kan heel stijlvol zijn, maar een hele muur is misschien een beetje te depri. Een goede oplossing is om de helft van de muur zwart te schilderen, en de andere helft wit te laten. Zo heb je wel zwart in de babykamer, maar blijft de ruimte toch ook nog licht en luchtig. Je maakt de babykamer helemaal af met vrolijke accessoires.

> Handig: Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn

Buiten de lijntjes kleuren

Die lijn hoeft natuurlijk niet netjes te zijn: we vinden het voorbeeld hierboven ook hartstikke leuk én speels voor een zwarte babykamer.

2. Speel met matte en glanzende verf

Je maakt een matzwarte muur véél spannender door er glanzende stippen verf op aan te brengen. Zo krijgt de muur ineens een heel ander uiterlijk. Je hoeft natuurlijk niet voor stippen te kiezen. Ook strepen of misschien zelfs wel een hele muurschildering met glanzende verf kan onwijs tof staan.

3. Houd de accessoires licht

Je kunt ervoor kiezen om bij een zwarte babykamer voor donkere meubels te gaan, maar met lichte meubels houd je de ruimte net iets luchtiger. Ga eens voor een wieg van een lichte houtsoort met een wit dekbedovertrek, of schilder die mooie commode eens lichtgrijs.

Je kunt een zwarte muur ook opbreken door er iets lichts aan op te hangen. Hier lichtsnoer hierboven is het perfecte voorbeeld, maar ook een schilderij waarin wit de boventoon voert kan ervoor zorgen dat de muur niet te zwaar wordt in de babykamer.

Andere tips voor de babykamer lezen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Voor iedereen die van zwart houdt: zo maak je op een subtiele manier de babykamer zwart
Sluiten