Hannah Westra
Hannah Westra Tips 23 jan 2016

Voor het eerst samenwonen: verhuizen

Ga je voor het eerst samenwonen? Super leuk! Als je het goed doet deel je je huis straks met de leukste huisgenoot die je kunt bedenken. Dat feest begint al bij het zoeken (en uiteraard vinden) van een appartementje of huis, tot het kiezen van de inrichting. Natuurlijk brengt deze zoektocht ook een heleboel keuzes met zich mee.. En om te voorkomen dat jij straks in keuzestress raakt, helpen wij je graag een handje. Daarom delen we de komende weken op Roomed een serie artikelen die je helpt met de zoektocht en waarbij zelfs het verhuizen zélf leuk wordt!

In het vorige artikel gaven we je handige tips voor het uitzoeken van meubels voor jullie nieuwe huis. Tijd om je klaar te maken voor de verhuizing! Verhuizen is voor iedereen een andere beleving: de een vindt het fantastisch, terwijl de ander het liever zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. In dit artikel geven we je wederom handige tips waardoor het verhuizen zelf net een stukje makkelijker wordt.

1. Inpakken

Inpakken is om een simpele reden meestal een van de vervelendste klusjes van verhuizen: het kost veel tijd. Begin er dus ruim op tijd aan en verdeel het inpakken over meerdere kleine momenten. Als je gaat samenwonen is het inpakken van je eigen inboedel daarnaast het ideale moment om te besluiten wat wel en niet meegaat naar jullie nieuwe huis. Zijn er dingen die je al minstens een half jaar niet hebt aangeraakt? Gooi of geef ze weg. De kans is namelijk heel groot dat deze spullen in jullie nieuwe huis ook ergens achterin een kast belanden. Dit is hét moment om met een blank canvas te beginnen! Daarnaast is het natuurlijk zonde van de tijd en ruimte om verhuisdozen vol te pakken met spullen die je bij het uitpakken meteen wegdoet. Hulp nodig? Probeer de KonMari methode eens. Vergeet niet de dozen te labelen. Dit maakt het uitpakken een stuk makkelijker!

2. Weg met stress

Verhuizen kan behoorlijk wat stress opleveren, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Het grote geheim is dat je ruim op tijd moet beginnen. Weet je bijvoorbeeld een maand van tevoren wanneer jullie gaan verhuizen? Plan vanaf dat moment een aantal avonden in waarop je je bezighoudt met de verhuizing. Sla zo vroeg mogelijk verhuisdozen in en deel je spullen alvast op in een categorie per doos. Get organized! Maak een to-do list en regel ruim op tijd wat je op de dag van de verhuizing zelf nodig hebt. Zorg daarnaast voor meer dan genoeg vrije tijd en relaxte momenten samen waarop jullie je even helemaal niet bezighouden met de verhuizing.

Bron: https://pixabay.com

3. Goedkoop verhuizen

Voor het eerst samenwonen is al duur genoeg. Bij een eerste huis gaat er vaak veel geld zitten in het kopen van meubels, de borg en bemiddelingskosten aan een eventuele makelaar. Dan is het dus best fijn als je kunt besparen op het verhuizen zelf. Vraag voordat je een duur verhuisbedrijf inhuurt eerst rond bij familie en vrienden die willen helpen of waarvan je bijvoorbeeld een auto of busje kunt lenen. Denk daarnaast aan andere manieren om spullen in te pakken. Stop je kleding in een koffer en haal ook lege dozen bij de supermarkt. Gebruik daarnaast handige trucjes zoals het rollen van kleding: hiermee bespaar je veel ruimte. Meer handige tips voor stressvrij en goedkoop verhuizen? Die vind je hier.

4. Hoe pak je het aan vanaf twee adressen?

Wonen jullie bij elkaar in de buurt? Dan is verhuizen een stuk makkelijker dan wanneer jullie verder uit elkaar wonen. Als jullie bij elkaar in de buurt wonen en naar een andere woonplaats verhuizen is het slim om zoveel mogelijk in een keer aan te pakken. Bedenk vooraf wat jullie wel en niet meenemen naar het nieuwe huis en wat er achterblijft of naar een ander adres moet. Breng wat niet mee hoeft meteen naar de kringloop of vuilstort. Op die manier houd je beter overzicht. Probeer daarna alles wat naar het nieuwe huis moet in één keer mee te nemen vanaf beide adressen. Word dit voor jullie allebei jullie eerste echte huis? Check dan ook nog even onze vier gouden tips!

Over twee weken: tijd om in te richten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst samenwonen: verhuizen
Sluiten