Hannah Westra
Hannah Westra Tips 6 feb 2016

Voor het eerst samenwonen: inrichten

Ga je voor het eerst samenwonen? Super leuk! Als je het goed doet deel je je huis straks met de leukste huisgenoot die je kunt bedenken. Dat feest begint al bij het zoeken (en uiteraard vinden) van een appartementje of huis, tot het kiezen van de inrichting. Natuurlijk brengt deze zoektocht ook een heleboel keuzes met zich mee.. En om te voorkomen dat jij straks in keuzestress raakt, helpen wij je graag een handje. Daarom delen we de komende weken op Roomed een serie artikelen die je helpt met de zoektocht en waarbij zelfs het verhuizen zélf leuk wordt!

In het vorige artikel gaven we je tips om het verhuizen zelf een tikkeltje makkelijker te maken. Zijn jullie inmiddels verhuisd en zijn alle meubels uitgezocht en aangeschaft? Dan is het tijd voor het allerleukste klusje van het hele proces: het inrichten! Wij geven je wederom een aantal handige tips zodat je niets over het hoofd ziet. Zo wordt jullie huis straks écht jullie thuis is.

1. Schoonmaken

Pak de emmer sop er maar vast bij, want hoewel je het lege huis natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in wilt richten, moet je daar toch echt nog even mee wachten. Het is namelijk wel zo fijn als het stof dat er na verloop van tijd ligt jullie eigen stof is. Tijd om eens flink te boenen dus ook al lijkt het op het eerste gezicht gewoon schoon. Pluspuntje: een huis is veel makkelijker en sneller schoon te maken als het nog leeg staat.

2. Check het huis op mankementen

Deze tip geldt vooral voor huurders. Check het huis zodra het schoon is op eventuele mankementen. Dingen die niet netjes zijn afgewerkt, een kraan die los zit of gaten in de muren die niet goed gedicht zijn door de vorige bewoners. Maak er foto’s van en licht de verhuurder er meteen over in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan zodra jullie zelf weer gaan verhuizen.

Bron: Pixabay

3. Maak een plattegrond en deel het huis samen in

Ziet hij het wel voor zich dat jullie zithoek bij het raam komt, terwijl jij de eettafel juist liever op die plek hebt? Dat is natuurlijk niet zo handig. Maak vooraf samen een plattegrondje zodat jullie al een beetje een idee krijgen hoe het er straks uit kan zien. Teken bijvoorbeeld een plattegrond van het oppervlak en knip de meubels die jullie hebben op maat uit zodat je verschillende settings kunt proberen. Maak je dit liever écht visueel? Probeer eens een van de apps uit dit artikel!

4. Zet de meubels in elkaar en zet ze op hun plek

Op dit punt is het natuurlijk goed mogelijk dat jullie nog niet helemaal weten wat waar komt te staan. Zet de meubels eerst in de juiste ruimte en zet ze daarna in elkaar (het bed in de slaapkamer, de bank in de woonkamer, etc.). Zo krijg je meteen een beeld van hoe iets de ruimte vult. Doe hetzelfde met de boxen waarvan je al weet in welke ruimte de inhoud komt te staan.

Bron: Stadshem

5. Houd rekening met elkaars ideeën

Aangezien dit jullie eerste huis samen is, is het natuurlijk wel belangrijk dat jullie je er allebei goed in voelen. Houd dus rekening met wat de ander wil en probeer eventueel meerdere opties uit. Zolang het huis nog niet helemaal is ingericht en de kasten nog leeg zijn, kun je nog makkelijk schuiven! Zorg er in elk geval voor dat de meubels eerst op de juiste plek staan voordat je begint met dozen uitpakken.

6. Maak kennis met de buren

Maak alvast kennis met de buren en laat weten wanneer jullie bezig zijn met verhuizen. Houd daarnaast ook rekening met de buren. Ofwel: boor ’s avonds of ’s ochtends vroeg geen gaten, daar maak je geen vrienden mee! Liever een goede buur dan een verre vriend…

Bron: Stadshem

7. Make your house your home

Klaar met inrichten? Begin dan met decoreren. Leg een leuk vloerkleed neer, koop kussenhoezen die bij jullie woonstijl passen en schaf kamerplanten en bloemen aan om het lekker huiselijk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst samenwonen: inrichten
Sluiten