Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Compact Wonen 20 mei 2017

Voor het bouwen van dit micro huis heb je géén vergunning nodig

Het ontwerpen en bouwen van een micro huis waarvoor je geen vergunningen nodig hebt. Dit idee spookte al een aantal jaar door het hoofd van ontwerper Robin Flack. In Finland, waar dit micro huis staat, is het namelijk mogelijk om zonder vergunningen een huisje te bouwen, als het maar kleiner dan 12 m2 is.

Zo’n klein huisje met alles erop en eraan, dat was nogal een uitdaging. Robin zocht contact met een aantal architecten en techneuten voor hulp bij de constructie van dit project. Twee weken later was het micro huis een feit.

Voor de constructie van het huisje is Robin op zoek gegaan naar de beste locatie. Met de omgeving in het achterhoofd werden de plannen gemaakt. Het huis kreeg de naam ‘Nido’ (vogelnest) en heeft uitzicht over de bossen en het meer. Om optimaal gebruik te maken van dit prachtige uitzicht heeft het micro huis veel ramen gekregen. Bijkomend voordeel: door de vele ramen voelt het huis ook nog eens ruimtelijk aan.

Het precieze bedrag weet Robin niet, maar de constructiekosten komen neer op iets meer dan €9000,-. Niet veel, als je bedenkt dat er verder geen vergunningskosten bij komen kijken en het huisje overal zomaar gratis en voor niets mag staan!

Over micro huisjes gesproken.. wist je dat Marjolein de eerste Nederlander was die permanent in een tiny house ging wonen? Wij spraken haar over dit bijzondere project. Bekijk het interview hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

tinyhouselistings.com

Reageer op artikel:
Voor het bouwen van dit micro huis heb je géén vergunning nodig
Sluiten