Dé 5 tips voor een ‘volwassen’ look in huis

Een volwassen interieur… Wat houdt dat eigenlijk in? Roomed helpt je een handje en geeft je vijf handige tips over hoe jij deze look binnen no time bij jou thuis creëert!

Scroll snel naar beneden en ga aan de slag.

1. Een goede basis is alles

Hoe mooi en luxe je meubels ook zijn, zonder een goede basis kom je er niet. Dus ja, het is het écht waard om de vloer van de vorige eigenaar eruit te halen en iets te kiezen dat je echt mooi vindt. En ja, het is zeker een heel goed idee om die witte muur vol met afdrukken van posters en oude geboorde gaatjes een oppepper te geven met een nieuw likje verf en wat muurvuller.

2. Een mooi servies

Ik zal eerlijk toegeven dat ik als student (én interieurliefhebber) vaak een mooi, maar helaas ook prijzig serviesset tegenkwam en mezelf niet kon bedwingen. Ik móést dit hebben. Maar zoals ik al zei was ik ook student en had ik dus niet veel te besteden. Dat loste ik dan op door in plaats van een hele set, twee of drie items uit te kiezen en die te kopen. Spoiler alert: daar schiet je dus uiteindelijk helemaal niks mee op, aangezien je zo in plaats van één mooi serviesset een enorme verzameling van allerlei verschillende soorten servies krijgt. Niet echt stijlvol als je een grote groep mensen op visite krijgt. Oriënteer je en kies dan een serviesset die je echt helemaal geweldig vindt. Investeer liever in één keer een hoop geld, dan steeds een klein beetje waar je uiteindelijk niks aan overhoudt.

volwassen interieur

3. Kunst

In een volwassen interieur is hoe dan ook kunst te vinden. Maar pas op: zet niet zomaar wat neer en hang niet zomaar wat op. Denk goed na over waar je interieur nog een statement piece kan gebruiken. Ga liever voor één groot item in plaats van meerdere kleine dingen.

>> Breaking the rules: tips om kunstwerken een bijzondere plek te geven

bananenplant

4. Planten

En dan bedoelen we niet een paar lullige cactusjes op de vensterbank. Ga voor groot! Lege hoek? Zet er een enorme bananenplant neer. Kies voor planten die een statement maken en de aandacht trekken, in plaats van kleinere planten om lege hoekjes op te vullen.

ongeluk in huis

5. Geen DIY’s meer

Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn onwijs fan van de zogenaamde DIY-projecten. Maar als je écht voor een volwassen interieur gaat kun je beter gaan voor de net iets duurdere versie uit te winkel gaan.

Succes!

Must see: een Berlijnse loft met retro design

Reageer op artikel:
Dé 5 tips voor een ‘volwassen’ look in huis
Sluiten