Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 7 okt 2020

Let op: als je graag met een vochtige doek schoonmaakt, wil je dit artikel lezen

Wanneer je dan eindelijk de kracht en motivatie hebt om eens goed schoon te maken, wil je dat het snel achter de rug is. Het klinkt verleidelijk om te kiezen voor een vochtige doek zodat je zo snel mogelijk al het stof tackelt, en dan met een droge doek even droogmaken. Maar helaas: in die volgorde schoonmaken werkt niet zoals je zou willen.

Om het in één keer goed te doen, dien je die volgorde helemaal om te gooien. Gebruik eerst een droge doek en daarna pas een vochtige doek. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je veel sneller klaar bent met schoonmaken. In dit artikel leg ik je uit om welke plekken het precies gaat.

In deze volgorde schoonmaken werkt het beste bij de onderstaande plekken in huis

1. De vloer

Dit is één van de belangrijkste plekken in huis die je op de juiste volgorde moet schoonmaken. Probeer absoluut niet te dweilen voordat je eerst hebt gestofzuigd.

Als je eerst gaat dweilen terwijl de vloer nog aardig vies is, wordt jouw dweilwater zó weer vies. Ga je vervolgens door met dezelfde dweilwater, dan mag je heel de dag gaan schoonmaken, want het wordt telkens viezer.

Side-note: heb je een houten vloer of laminaat? Let dan extra goed op deze stap, de beschermende laag op je vloer zal namelijk sneller vervagen en onder de krasjes zitten.

Schoonmaken met ammonia: alles wat je moet weten over ammonia

2. Het toilet

Het gaat nu even niet over de binnenkant van het toilet, maar over de bril en de randjes. Zorg ervoor dat je eerst alle stof van de buitenkant wegveegt met een droge doek en maak daarna pas schoon met een natte doek. Zo veeg je niet alle stof oneindig over het hele toilet heen.

Lekker fris: álles wat je wilt weten over het schoonmaken van de wc

3. Verlichting & plafondventilatoren

Let bij het schoonmaken van verlichting (vooral met hanglampen) en plafondventilatoren er op dat je eerst alle stof verwijderd met een droge doek. Als je dat niet doet, laat je gewoon alle stof en vuil vallen in de kamer.

Stel je eens voor dat je direct aan de slag gaat met een natte doek. Alle opgehoopte stoffen zullen zo op je (misschien wel net schoongemaakte) vloer vallen. Dat willen we niet, dus houden we ons netjes aan de juiste volgorde schoonmaken: eerst een droge doek, daarna een natte doek.

4. Spiegels

Ook voor spiegel- en glasoppervlakten is het belangrijk om eerst al het vuil met een droge doek schoon te maken.

Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon

Meer life-saving schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Let op: als je graag met een vochtige doek schoonmaakt, wil je dit artikel lezen
Sluiten