Kijk en leer: met deze kleuren voeg je meer warmte toe aan je interieur

Nu de koude wintermaanden in aantocht zijn, is het éxtra fijn om je terug te trekken in je behaaglijke huisje. Een knisperend haardvuurtje, jij verscholen onder een zacht plaid, een dampende kop thee naast je: zo overleef je de kou wel! Maar ook je interieur kan wel wat meer warmte gebruiken. En dat kun je gemakkelijk doen met kleuren! Wij laten je zien hoe.

Wil je meer leren over warme en koele kleuren en hoe je deze kunt herkennen? Lees dan dit artikel.

Aardetinten zoals bruin, roestkleuren en beige geven je interieur een warme uitstraling. Zie je hoe de basis in dit interieur heel rustig is gehouden? Op deze manier kun je met accessoires en kleuraccenten een ruimte een bepaalde sfeer geven. In het winterseizoen zijn warme kleuren fijn, omdat ze voor een behaaglijk gevoel zorgen. Zodra het voorjaar nadert, kun je de kussens verwisselen voor wat frissere exemplaren.

Ook met natuurlijke materialen kun je wat warmte toevoegen. Vooral hout is een goede en toegankelijke keuze. Nu hoef je niet per se een houten kast aan te schaffen, maar ook in dit geval zijn kleinere items prima. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schaal van bamboe?

Wil je iets meer glam toevoegen, zonder de warme uitstraling te verliezen? Dan is koper the way to go. Meer inspiratie vind je hier.

Kijk verder

Nieuwsgierig naar de rest van het interieur? Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dit vind je vast ook hartverwarmend:

Drie tips voor een woonkamer met een warme najaarslook.

Fantastic Frank

Reageer op artikel:
Kijk en leer: met deze kleuren voeg je meer warmte toe aan je interieur
Sluiten