Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 sep 2018

Vloertegels verven: zo pak je dat stap voor stap aan

Het is een budget manier om een vloer een echte upgrade te geven: vloertegels verven. Vloertegels verven is niet ontzettend makkelijk als je niet weet wat je aan het doen bent. Er zitten nogal wat haken en ogen aan vast. Maar bij Roomed gaan we een uitdaging niet uit de weg. Want echt, we zijn halsoverkop verliefd geworden op het eindresultaat.

In deze prachtige, duidelijke tutorial laat The DIY Mommy zien hoe ze van een oude vloer een hippe geverfde vloertegel maakt. Mét een fancy patroontje door te werken met een stencil. Ja, op de redactie zijn we ontzettend fan van deze tegels. Het is misschien even werk en véél geduld tot de verf eindelijk droog is, maar het eindresultaat mag er zeker wezen.

De voorbereiding is het halve werk

Vloertegels verven is niet een kwestie van een kwast pakken en wat verf op de tegels kwakken. Nee, er gaat behoorlijk wat voorbereiding aan vooraf. Dat is nodig, omdat de verf zich anders niet aan de gladde tegels hecht. Het zal gaan bladderen, en dat is natuurlijk zonde van je mooie werk.

Hoe je het verven van de vloertegels dan wél aanpakt? Met een schuurmachine en schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je het bovenste laagje van de tegels afschuurt en de tegels goed schoon en vetvrij maakt met een schoonmaakmiddel. Gedaan? Dan is het tijd om te verven!

Vloertegels verven met de juiste verf

Tip: in de video wordt chalk paint gebruikt. Chalk paint is dikker zijn verf op basis van latex. Daardoor is het ook meteen meer dekkend. We raden dan ook aan om bij het vloertegels verven voor chalk paint te kiezen.

Geïnspireerd? Zo verf je ook de rest van je huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vloertegels verven: zo pak je dat stap voor stap aan
Sluiten