Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 4 dec 2021

Een vloerlamp als eyecatcher? Dit Scandinavische huis heeft er oog voor

Wij gaan weer even binnenkijken bij een leuk appartementje. En dan valt de toffe vloerlamp in dit Scandinavische interieur meteen op. Zelfs wanneer deze lamp niet letterlijk aan het shinen is schittert hij volop. Maar hij neemt niets weg van de rest van dit prachtige appartement.

Zo zijn er nog genoeg andere hoekjes in dit appartement waar wij de schijnwerpers op zullen richten.

Een Scandinavisch interieur vol toffe items

scandinavisch interieur vloerlamp
Bron: Bolaget

Wij zijn dol op de zachtroze gordijnen die hier hangen. Een ideale manier om een beetje kleur in je interieur toe te voegen. In combinatie met de planten krijgt dit witte interieur daardoor een levendigere uitstraling.

En die zwarte vloerlamp is natuurlijk de blikvanger in dit Scandinavische interieur. Maar als je je blik omhoog richt zie je ook een plafondlamp met een tof design. Een lamp die aan je plafond lijkt te vliegen met zijn gouden vleugels.

vloerlamp scandinavische stijl
Bron: Bolaget

Een knusse leeshoek

Op deze stoel wil je wel lekker wegkruipen met een goed boek! Of het nu overdag of in de avond is, je zal genoeg licht hebben om hier te lezen. Met een zachte deken en leuke sfeerverlichting zit je hier goed. Kijk ook nog even naar het prachtige tribal patroon op het vloerkleed. Kussens of vloerkleden in zulke printen zijn ook heel tof in een bohemian interieur.

Wil je zelf ook een toffe zwarte booglamp? Op Amazon en bij Eierkamp zijn we twee leuke exemplaren tegengekomen.

woonkamer gallery wall
Bron: Bolaget

Als wij een gallery wall in een interieur spotten kunnen we het niet laten om even op de schilderijen in te zoomen. Onze favoriet is toch wel die lange giraffe, maar het tofste aan deze muur is de mix aan stijlen die je hier ziet.

Daarnaast past het ook goed bij de sfeer van dit houten tafeltje en stoelen waardoor je er toch wat gezelliger bijzit dan met een lege muur.

De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall

woonkamer bed
Bron: Bolaget

We vinden het frame van de spiegel die je hier ziet heel tof! Alleen jammer dat het dan net een beetje scheef hangt. Daar wil je natuurlijk wel even op letten wanneer je zelf een schilderij mooi wilt ophangen.

En aangezien dit appartement geen slaapkamer heeft kan je blij zijn met open planken aan de muur. Ze zijn stijlvol (zeker als je er ook nog een toffe hangplant op zet) en zorgen toch weer voor wat meer opbergruimte.

keuken eettafel
Bron: Bolaget

Dan nemen we nog een kijkje in de keuken waar ook een mooie lamp boven de eettafel hangt (we zouden hem ietsje hoger hangen). Je wilt minstens 60 tot 75 centimeter ruimte tussen je lamp en eettafel aanhouden.

Dichtbij het plafond hangt ook een gewei. Met een dierenkop aan de wand kan je gemakkelijk een originele look aan je interieur geven. Maar wat wij het leukste vinden van wat hier hangt zijn de mandjes met fruit op de achtergrond. Ze geven de keuken een speelse look en zijn ook nog eens praktisch.

Een kijkje in een appartement met bijzondere lampen en details uit de jaren ’20

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een vloerlamp als eyecatcher? Dit Scandinavische huis heeft er oog voor
Sluiten