Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 12 mei 2020

Goede vraag: laat jij jouw dikke vloerkleed in de zomer gewoon liggen?

Ik ben gek op mijn vloerkleed. De hele winter lang heb ik geen koude voeten gehad door een heerlijk hoogpolig tapijt onder mijn voeten – en daar kan ik als koukleum heel blij van worden. Maar nu het langzaam zomer wordt, verdwijnen die koude voeten ook als sneeuw voor de zon.

Daarbij komt dat we in de zomer vaak buiten te vinden zijn. We lopen op blote voeten naar buiten, om vervolgens weer viezigheid mee naar binnen te nemen. Drie keer raden waar we dat vaak achterlaten. En dat brengt ons bij de volgende vraag: is het eigenlijk wel verstandig om je warme vloerkleed de hele zomer te laten liggen?

Een extra schoonmaakbeurt

Als je het niet erg vindt om jouw vloerkleed in de zomer nog eens extra goed schoon te maken en uit te kloppen, dan kan je jouw hoogpolige tapijt prima laten liggen. Het zal je misschien wat extra werk geven, maar het is wel lekker makkelijk. Je hoeft je hele interieur er in elk geval niet voor om te gooien.

We reiken je graag de handvatten om jouw vloerkleed schoon te maken: Je vloerkleed schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips.

Een vloerkleed voor de zomer

Als je toe bent aan een nieuwe look in huis, maar jouw woonkamer zónder vloerkleed nogal kaal aan vindt voelen, dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een vloerkleed van een ander materiaal te gebruiken. Er zijn onwijs veel leuke kleden van onder andere bamboe te koop die jouw woonkamer een zomerse look geven.

Zo’n zomers vloerkleed is gemakkelijker schoon te maken. Extra fijn als je rondrennende kinderen in huis hebt. Om nog maar te zwijgen over huisdieren die met vieze poten zó over je vloerkleed rennen.

Daarnaast blijft jouw favoriete winter-vloerkleed ook langer mooi, omdat je deze in de zomer opgerold weg kunt leggen. Op die manier heeft het kleed geen last van zon, stof of vervelende wijnvlekken. En dat komt de levensduur van het kleed zeker ten goede.

Twijfel je nog bij het kopen van een vloerkleed? Hier zijn 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden. Zo wordt de zoektocht toch nét even een stukje makkelijker.

Meer tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goede vraag: laat jij jouw dikke vloerkleed in de zomer gewoon liggen?
Sluiten