Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 24 aug 2018

Zo groot zou het vloerkleed onder jouw bed moeten zijn

Een mooi tapijt of vloerkleed kan superveel goeds doen voor je woonkamer, maar óók in je slaapkamer. Als je dan kiest om een knus kleed in je slaapkamer te leggen, moet je wel goed hoe je ‘m neerlegt. Dat kan op allerlei manieren. Wij zetten de opties op een rijtje.

In deze handige video wordt stap voor stap uitgelegd waar je je aan moet denken als je een kleed koopt.

Kies een kleed dat bij jou past

In eerste instantie is het belangrijk dat je een kleed koopt dat bij jou past. Niet alleen in stijl, maar ook in de maat. Als je je gewoonweg niet van grote kleden houdt, blijf dan bij jezelf en kies voor een klein tapijt.

Bijna helemaal onder het bed

Als je een tweepersoonsbed hebt, kan je ervoor kiezen om je vloerkleed bijna helemaal onder het bed te schuiven. Zo’n tweederde van je bed staat dan op het kleed, vaak is het kleed dan zo’n 2,5 bij 3 m2. Zo heb je aan weerszijde van het bed nog ruimte om eventuele nachtkastjes neer te zetten of bijvoorbeeld een staande lamp.

Dit vind je vast ook leuk: Interieur crush: met dit tijger vloerkleed wil je de hele dag kroelen

Bed staat volledig op het kleed

Dan kan je ook voor nog een maat groter kiezen: een kleed van zo’n 2,70 bij 3,5 m2. Als je een tweepersoons bed hebt, kan je deze gemakkelijk helemaal onder het bed schuiven. Aan beide kanten én aan het voeten einde is er een flink stuk tapijt dat de vloer bedekt. Het creëert een extra knus gevoel en je kan lekker het bed uitstappen met blote voeten, zonder op een koude vloer te stappen.

Een kleedje aan je voeteneinde

Als je eigenlijk niet zo’n fan van kleden bent, maar toch een klein beetje extra gezelligheid wilt toevoegen in je slaapkamer. kan je ook kiezen om een kleed te kopen dat niet zo groot is. Denk bijvoorbeeld aan een kleed van 1 bij 2 meter dat je aan het voeteneinde legt. Of een kleed van 2 bij 2 meter dat alleen aan het voeteneinde onder het bed ligt.

Bij Apartment Therapy geven ze grafische voorbeelden van hoe verschillende maten kleedjes eruit zien onder je bed.

Meer lezen over tips voor het inrichten van je slaapkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo groot zou het vloerkleed onder jouw bed moeten zijn
Sluiten