Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 14 jan 2020

Vloerkleed kopen? 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden

Een vloerkleed vinden dat precíés in jouw huis en interieur past kan een hele klus zijn. Ga je voor dat witte hoogpolige vloerkleed, of juist voor een vintage Perzisch tapijt? Tijd om een knoop door te hakken met hulp van deze 5 tips waarmee een vloerkleed kopen (hopelijk!) een stuk makkelijker wordt.

Vloerkleed kopen? Houd hier rekening mee

1. Meet de ruimte op

Meet altijd de ruimte op voordat je gaat winkelen voor een kleed. De maat van je toekomstige kleed moet passen bij de ruimte waar hij in komt te liggen. Zorg ervoor dat er een gepaste afstand is tussen het kleed en de muur. Goed om rekening mee te houden: in een traditionele kamer kun je gaan voor een groot kleed, in modernere ruimtes staan kleine vloerkleden meestal leuker.

> Ook lezen: Ga je verhuizen? Vergeet dan niet dít gedeelte van je huis op te meten

2. Materiaal

Wil je een duurzame keuze maken? Ga dan voor wol. Wol is makkelijker te onderhouden dan viscose, zijde en katoen. Maar ook met andere materialen zit je vaak goed. Als je het kleed kunt wassen, gaat het sowieso langer mee.

3. Print, of toch effen?

Een groot vloerkleed vormt al snel de basis van een ruimte. Daarom is het slim om eerst een kleed uit te kiezen vóór je de rest van de kamer aan gaat kleden.

Is het daar al te laat voor? Dan is het verstandig om rekening te houden met de rest van je interieur. Zeker wanneer je kamer al helemaal is ingericht, is de gouden regel voor kleden uitzoeken: less is more. Ga eerder voor een rustig kleed dat zich onderscheidt door zijn mooie structuur, dan voor een bont gekleurd exemplaar.

4. Kwaliteit

Investeer in een goede kwaliteit vloerkleed. Een vloerkleed kopen is niet iets wat je dagelijks doet, en is ook vaak een grote uitgave. Geef liever een paar tientjes meer uit voor een vloerkleed van écht goede kwaliteit, dan dat je een vloerkleed koopt wat qua kwaliteit een stuk minder is.

> Inspiratie nodig? Lisanne’s Interior Finds: de mooiste vloerkleden van het moment

5. Vloerkleden combineren

Ook leuk: meerdere vloerkleden met elkaar combineren. Deze optie is ook nog eens erg handig voor als je écht niet kunt kiezen. Zorg ervoor dat het onderste kleed groot en dun is, en leg er een kleiner (hoogpolig) vloerkleed overheen. Let wel op struikelgevaar met de verschillende lagen!

Nog meer lezen over vloerkleden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vloerkleed kopen? 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden
Sluiten