Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 6 nov 2020

5 manieren waarmee je de perfecte plek voor je vloerkleed kunt bepalen

Je zou denken dat het stylen van een vloerkleed in huis vrij simpel is, omdat het in veel gevallen op de vloer wordt geplaatst. Toch is het niet altijd zo makkelijk. Een paar centimeter naar links of een klein beetje naar rechts kan al een groot verschil maken.

Ook hangt het er natuurlijk van af wat de afmetingen zijn, hoe groot de ruimte is en hoe je jouw meubels plaatst. Er zijn uiteraard tientallen verschillende manieren om je vloerkleed te plaatsen, maar om te voorkomen dat je ‘m constant verplaatst, delen we vandaag deze vijf regels met je waarmee je de perfecte plek kunt bepalen.

Bepaal de perfecte plek voor je vloerkleed de hand van deze 5 manieren

1. Plaats alle meubels op je vloerkleed

Kies een vloerkleed dat groot genoeg is om al jouw meubels er op te laten passen. Denk hierbij aan je bank, salontafel en eventueel fauteuils. Zorg ervoor dat er aan elke kant van de bank minimaal 20 cm ruimte over is en dat er ongeveer een meter loopruimte is tussen de meubels. Ondanks dat alle meubels dicht tegen elkaar aanstaan, zal dit ervoor zorgen dat het de ruimte niet kleiner maakt.

2. Plaats alleen de voorpoten van je meubels op je vloerkleed

Deze regel is vooral ideaal voor kleinere huizen. Door alleen de twee voorpoten van je bank en fauteuils op je vloerkleed te plaatsen, zorg je ervoor dat de ruimte er ruimer uitziet dan dat ‘ie in werkelijkheid is.

Lees ook: Dit is dé truc om jouw kleine woonkamer groter te laten lijken

3. Stapel vloerkleden loodrecht op elkaar

Deze manier van vloerkleden stylen valt direct op, en is bovendien enorm satisfying voor iedereen die ervan houdt dat alles recht staat. Ga voor een wat groter vloerkleed die je als eerste laag gebruikt (een effen kleur zonder al te veel prints). Met de tweede laag (een iets kleiner formaat) kan je helemaal los gaan. Kies een vloerkleed met een leuk motief of verschillende kleurrijke dessins om er een statement mee te maken.

> 5 manieren om een klein Turks tapijt in je interieur neer te leggen

4. Stapel vloerkleden schuin op elkaar

Om een wat speelsere look te creëren, kan je ervoor kiezen om vloerkleden te stapelen, maar dit keer plaats je een kleiner formaat vloerkleed schuin over de ander. Deze methode staat vooral perfect in woningen die geen rechte hoeken hebben. Heb je een schuine muur (zoals een zolder)? Plaats dan je kleinere vloerkleed dan in dezelfde richting als de muur om er toch een geheel van te maken.

5. Een vloerkleed alleen voor je salontafel

Dit zien we vaak voorbijkomen. Toch is het niet de makkelijkste manier. Je wilt namelijk dat je vloerkleed alleen onder je salontafel komt. De juiste afmetingen zijn hierbij het belangrijkst, zodat er maar een paar centimeter tussen het vloerkleed en je bank zit.

> 5 praktische tips voor het stylen van een glazen koffietafel

De ultieme lifehacks voor als je een vloerkleed in huis hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
5 manieren waarmee je de perfecte plek voor je vloerkleed kunt bepalen
Sluiten