Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 7 jun 2018

Zo vind je jouw perfecte vloerkleed in 6 simpele stappen

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag helpt Marlies jou met het vinden van hét perfecte vloerkleed.

Vloerkleden zijn de ware eindbazen als het aankomt op veelzijdigheid. Ze geven je interieur een instant sfeer boost, ze voegen textuur toe en ze zijn perfect als je een beetje kleur wil aanbrengen. Bijna ieder interieur knap op van zo’n ogenschijnlijk simpel kleedje. Er is alleen een klein puntje waar velen tegenaan lopen bij het uitzoeken: immense keuzestress. Als jij een van die mensen bent die met stressvlekken de winkel is uitgerend weet je dat een overzicht met de punten waar je op moet letten geen overbodige luxe is.

Location location location

Waar komt het kleed te liggen? Bekijk de plek nauwkeurig. Hoe is het licht? Welke vloer ligt er in die ruimte? Welk type meubels staan er nog meer? Maak voor de zekerheid een foto van de ruimte waar je nieuwe aanwinst komt te liggen. Doe dit wel bij daglicht zodat de kleuren zo waarheidsgetrouw mogelijk zijn.

Slaapkamer
The Everygirl

Kleur bekennen

Als je de ruimte goed in je hebt opgenomen ga je nadenken over kleur. Wil je juist kleur toevoegen of ga je voor een ton-sur-ton look. Kijk bij twijfel weer goed om je heen. Is de omgeving vrij druk. Kies dan een tint die mee gaat met de rest van de ruimte om wat rust te creëren. Is de ruimte eigenlijk wat aan de saaie kant? Dan kan kleur uitkomst bieden. Maar hier zijn meerdere manieren voor. Zoals:

Plain of print?

Een rustige ruimte tot leven wekken kan heel goed met een print op het kleed. Dit hoeft niet gelijk een heftige en contrasterende print te zijn. Een print waarbij de kleuren slechts enkele tinten verschillen van elkaar kan al genoeg zijn. Een effen kleed kan perfect werken als verbindende factor in een ruimte met veel losse elementen. Vraag jezelf dus af wat de ruimte nodig heeft.

Jungalow

Textuur

Vloerkleden zijn echt perfect om snel en makkelijk textuur toe te voegen in je interieur. Bedenkt vooraf welke sfeer je wil uitstralen en kies daar het materiaal van het kleed op uit. Een kale ruimte fleurt direct op van een goede textuur. Let wel op dat je jezelf niet tegen werkt. Als je voor een rustige sfeer wil gaan en dus kiest voor een ton-sur-ton kleed maar met een erg opvallende textuur, gaat je plan dus mooi niet door. Voor structuren geldt; hoe heftiger hoe meer aandacht het vraagt.

Size matters

De grootte van het kleed is natuurlijk ook erg belangrijk en gelukkig wat makkelijker om te bepalen. Gebruik hiervoor een rol schilders tape. Plak vervolgens verschillende groottes op de grond precies op de plek waar het kleed moet komen te liggen. Dan moet je alleen nog even je favoriet uitkiezen et voila!

Futurist archtecture

Budget

Last but not least. Bedenk vooraf wat je uit wil geven en hou je hieraan. Het klinkt zo simpel maar stiekem weet je wel dat dit super moeilijk is. Bedenk dat je op deze manier misschien nog wat overhoud voor wat leuke decoratie bij je nieuwe kleed.

Note: misschien vind je het een hoop gedoe om zoveel voorwerk te doen. Bedenk dat ontwerpers en inkopers precies weten wat ons interieurhartje sneller laat kloppen. Zonder plan is de kans groot dat je ontmoedigd en met lege handen weer naar huis gaat. De keuze is echt reuze.

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo vind je jouw perfecte vloerkleed in 6 simpele stappen
Sluiten