Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 29 mei 2020

Alles voor je viervoeter: dit is de beste vloer voor als je een hond hebt

Als hondenliefhebber moet je bij het renoveren van je interieur of het kiezen van een nieuw huis niet alleen rekening houden met jezelf, maar ook met de trouwe viervoeters die onderdeel uitmaken van je huishouden. Vloeren voor honden zijn er genoeg, maar je moet wel even weten wat geschikt is.

Dit ligt waarschijnlijk redelijk voor de hand: maar honden en stoffen vloeren gaan niet goed samen. Tapijt is zeer gevoelig voor hondenharen en met een ongelukje is het een stuk moeilijk om schoon te maken. Erg zonde, dus dat doen we niet.

Geschikte vloeren voor honden

1. Tegels en steen

Je moet niet alleen rekening houden met hondenharen en ongelukjes. Je wil ook geen vervelende krassen op je gloednieuwe vloer hebben. Stenen vloeren en tegels zijn bijna onverwoestbaar. Met zo’n vloer heb je zeker geen last van krassen en het is goed schoon te houden. Het nadeel is wel dat dit soort vloeren koud zijn aan je voeten.

2. Bamboe

Een bamboe vloer ziet er fris en uniek uit. Bovendien is dit type vloer duurzaam en kan goed tegen krassen en vlekken. Nog een voordeel: zo’n vloer is ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Ben je gevoelig voor veel geluid in huis of heb je een baby die middagslaapjes doet? Dan wil je bamboe liever uit de weg gaan. Het kan vrij luid zijn als een hond (of mens) hierop aan het rennen is.

3. Vinyl

Tegenwoordig zijn we allemaal dol op laminaat op de vloer. Begrijpelijk, maar niet de beste keuze als je een hond hebt. Gelukkig kan laminaat wel tegen een stootje, maar de meeste laminaatvloeren zijn niet waterbestendig. Niet echt fijn als je hond een ongelukje heeft terwijl je eventjes niet aan het opletten bent.

Ga inplaats daarvan voor een vinyl vloer. Vinyl is kunststof en daardoor beter bestand tegen water of andere vloeistoffen. Het is ook niet zo gevoelig voor scherpe klauwen van honden. Daarnaast heb je met vinyl het voordeel dat je voor allerlei verschillende looks kan gaan! Ook voor iets dat lijkt op laminaat.

Weet je nog steeds niet wat je met de vloer van je nieuwe huis moet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyVloerenlandVloer-vloerbedekking

Reageer op artikel:
Alles voor je viervoeter: dit is de beste vloer voor als je een hond hebt
Sluiten