Krijg meer vlinders in je tuin door deze Dille & Kamille actie, en red de vlinders

De vlinder fladdert steeds minder in Nederlandse tuinen. Dit is jammer want ze zijn niet alleen prachtig om te zien maar ze zijn ook belangrijk voedsel voor andere dieren. Sommige soorten zijn zelfs al helemaal uitgestorven.

Staatsbosbeheer wil de vlinder redden en hun leefgebied beschermen. Dit doen ze niet alleen, Dille & Kamille helpt hierbij en dat kan jij ook doen.

Dille & Kamille en de vlinders

Dille & Kamille gelooft in een wereld waar mens en natuur in harmonie met elkaar leven. Directeur en natuurliefhebber Hans Geels: “We helpen, samen met onze kanten, Staatsbosbeheer graag om onze natuurgebieden nog een stukje mooier te maken.”

Hoe helpen ze?

Het winkelbedrijf helpt het Staatsbosbeheer door te doneren. Vlinders zijn vaak gebonden aan een bepaald landschap. Veel stukken landschap zijn niet meer geschikt voor de vlinders doordat het zo intensief wordt gebruikt.

Hierdoor is er geen bloem meer te vinden waardoor de vlinder erg kwetsbaar is geworden. De bloemen worden dus zeldzamer en daarmee de vlinders ook. Staatsbosbeheer beschermt al verschillende leefgebieden en wil dit uitbreiden.

Dille & Kamille helpt hierbij door zakjes met zadenmengsels te verkopen: ‘Bloemen voor vlinders’. Hiervan wordt €1,- aan Staatsbosbeheer gedoneerd.

Met deze 6 tips krijg je meer vlinders in de tuin

Het zadenmengsel is speciaal samengesteld uit nectarrijke zomerbloeiers. Het bevat de volgende bloemen: dille, goudsbloem, korenbloem, koriander, boekweit, kaasjeskruid, phacelia en bladrammenas witte mosterd. Tip: zaai ze op verschillende en het liefst zonnige plekken.

Het geld wat hiermee wordt verzameld wordt gebruikt voor het beschermen en verbeteren van het leefgebied. Je kan in de webshop een zakje kopen voor €2,95.

Vlinderparadijs in je tuin

Met deze gekochte zaadjes kan je vervolgens zaaien in je eigen tuin. Deze zaadjes worden bloemen die weer aantrekkelijk zijn voor vlinders, maar ook andere insecten. Goed voor de gehele biodiversiteit dus.

Zo vergroot je de biodiversiteit in je eigen tuin (want dat is nodig)


Zo breng je de natuur in je eigen tuin. Dille & Kamille wil hiermee hun klanten oproepen om alle vlinders te helpen en tuinen om te toveren in gastvrije vlinderrestaurants. Je kan, na het uitstrooien van de zaadjes, genieten van je bloemen én hun bezoekers.

Bloemetjes en bijtjes: deze bloemen trekken vlinders aan

Dille-Kamille

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Krijg meer vlinders in je tuin door deze Dille & Kamille actie, en red de vlinders
Sluiten