Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 14 apr 2020

Bloemetjes en bijtjes: deze bloemen trekken vlinders aan

De tijd om weer in de tuin te zitten is aangebroken en dan wil je ook echt alles uit je tuin halen. Dat betekent lekkere tuinmeubels en mooie planten, maar je wil ook zeker wat leven in je tuin hebben. Deze bloemen trekken prachtige vlinders aan.

Comfortabele tuinmeubels en mooie planten zijn fijn, maar je kunt pas echt genieten van je tuin als het ook een beetje leeft. Vlinders en schattige bijtjes kunnen hier zeker voor zorgen. Bovendien zijn die beestjes goed voor het milieu.

> Lees ook: Handig om te weten: dit kan je doen tegen wespen in de tuin

Deze prachtige bloemen trekken vlinders aan

1. Een vlinderstruik

De vlinderstruik is misschien een inkoppertje, maar hij trekt inderdaad vlinders aan. De bloemen van een vlinderstruik zijn speciaal gebouwd voor bestuiving door vlinders en de struik is een belangrijke voedselbron voor de beestjes. Niet alleen dat; de prachtige kleurrijke bloemen staan geweldig in je tuin.

2. Lavendel

Lavendel geeft een heerlijke kleur en een lieve geur aan je tuin. Vlinders zijn dol op de grote volle struiken met lavendel. Vooral de vlindersoorten koolwitjes en kolibrievlinders komen af op lavendel.

3. Zonnebloemen

Een persoonlijke favoriet onder de bloemen is de zonnebloem. Deze bloem is vrolijk en zomers, maar tegelijkertijd ook heel statig en elegant. Deze bloemen kunnen gigantisch worden en zijn dus ook heel populair onder insecten als vlinders.

4. Koninginnenkruid

Koninginnenkruid is geliefd bij alle soorten vlinders die in Nederland voorkomen. Het is een schattige volle plant met veel zachtroze bloemen eraan.

5. Duifkruid

Dit is daadwerkelijk een van de schattigste bloemetjes voor in je tuin. De bloem is een prachtig pastel paars. Insecten als bijen, hommels en vlinders komen af op de prachtige kleur en de lekkere geur van de bloem.

6. Vlambloem

De naam zegt het al; deze bloemen lijken op kleine roze vlammetjes. Het midden van de bloem heeft vaak een donkere felle kleur en naar de uiteinden van de bloem toe wordt deze kleur een stuk zachter. Vooral de gehakkelde aurelia is dol op deze bloem.

7. Hemelsleutel

Wil je de beroemde dagpauwoog vlinder aantrekken? Dan moet je hemelsleutel in je tuin planten, want deze prachtige vlinders zijn daar dol op. De hemelsleutel is een vaste plant die behoort tot de familie van de vetplanten. De bloemen hebben vaak een warme roze kleur en zien er vrolijk uit in je tuin.

Meer tuininspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloemetjes en bijtjes: deze bloemen trekken vlinders aan
Sluiten