Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 sep 2020

Handig: met deze tips verwijder je álle vlekken uit je bank

Toegegeven: soms is het best verleidelijk om met je bord op schoot voor de tv te zitten. Maar net zoals een wit t-shirt lijkt een bank vuil aan te trekken. Voordat je het weet ligt die spaghettisliert naast je, pal op je mooie stoffen kussens. Om nog maar niet te spreken over kinderhandjes en kattenpootjes.

Gelukkig weet oma Roomed raad en hebben wij een aantal gouden tips voor je om vlekken op je bank te verwijderen.

Een stoffen bank

Rode wijn | aj, rode wijn geknoeid op je bank? Doe dan vlug een beetje afwasmiddel met water en een scheutje azijn op een doek en dep dit op de wijnvlek. Vervolgens wrijf je dat voorzichtig uit met een natte spons en spoel je het af met schoon water. Wat ook goed werkt is witte wijn over de vlek gieten.

Een ongelukje | heeft Flappie, Bruno of Felix zijn of haar blaas geledigd op jouw prachtige stoffen bank? Grijp dan als eerste naar de keukenrol en probeer zoveel mogelijk van de urine op te nemen. Behandel de vlek daarna met een sopje van biotex en dep het droog met een handdoek. Spray er als laatste een verdunde azijnoplossing op – zo ruikt het weer lekker fris.

Haren | zo’n donzige kat naast je op de bank is natuurlijk heerlijk, maar binnen de kortste keren lijkt je bank een tweede pluizige laag te hebben. De haren kun je gemakkelijk verwijderen door plakband om je hand te binden en met de plakkende laag over de bank te deppen. Ook een rubberen handschoen kan hierbij van pas komen. Wrijf hiermee de haren los van het stof en zuig ze op met de stofzuiger.

Andere vlekken | spuit een beetje haarspray op de vlek en ga er daarna met een doek over. Wij hebben het nog nooit geprobeerd, maar het schijnt te werken.

Ga je aan de slag met natuurlijke schoonmaakmiddelen? Dit is alles wat je wilt weten

Een leren bank

Poetsen | met olijfolie is een leren bank goed schoon en soepel te maken. Doe dit op een doek en wrijf het over het leer. Even laten intrekken en daarna weer opboenen met een doek.

Pen | uitgeschoten met je balpen? Wrijf over de strepen met een witte doek, doordrenkt in 70% alcohol.

Vlekken | over het algemeen werkt een sopje met groene zeep uitstekend voor verschillende soorten vlekken.

Ook lezen: Volgens een expert moet je zo je leren bank schoonmaken

Een velours bank

Vlekken | op je velours bank ben je natuurlijk zuinig. Zitten er toch vlekken op? Maak dit dan schoon met shampoo. Doe dit op de vlek en wrijf erover met een vochtige doek. Als laatste dep je de plek droog met keukenrol.

Pen | melk, gezond voor elk. Ook prima om een streep van een balpen mee te verwijderen!

Meer lezen over een bank:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: met deze tips verwijder je álle vlekken uit je bank
Sluiten