Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 12 sep 2018

De koning van de houten vloeren: de visgraat vloer

Als je voor een stijlvol interieur kiest, is een echte houten vloer zeker één van onze aanraders. Hoewel in de keuken soms tegels beter passen (ook om praktische redenen), bewijst dit huis dat een visgraat vloer the way to go is. Ook in de keuken. 

Dit Zweedse huis is gelegen op de bovenste verdieping van het pand en heeft daarom een hoog puntdak inclusief houten balken die weer terugkomen in de vloer.

keuken met vissengraat vloer
keukenblok met vissengraat vloer

Visgraat vloer in de woonkamer én keuken

Voor velen is een echte houten vloer in de keuken geen optie. De vet- en watervlekken beschadigen de vloer te erg en dat kan zonde zijn. Een échte houten vloer is een best prijzige aankoop. Als de keuken en woonkamer gescheiden zijn, valt een verschillende vloer minder op. Maar in een open huis als deze, is er gekozen om voor een gelijke vloer te gaan.

En dat heeft een prachtig effect. De houten vloer is namelijk in een visgraat gelegd, zoals dat heet. Sinds een aantal jaar is de visgraat vloer steeds populairder geworden, het is dan ook een heel karwei om de planken precies in elkaar de laten passen.

keukenblok met vissengraat vloer

Schuine keuken

Naast een prachtige vloer, heeft deze keuken nog een heel opvallende eigenschap: de schuine opbouw van de keuken. Omdat het huis een puntdak heeft, win én verlies je ruimte. Het plafond is hoger waardoor de ruimte optisch groter lijkt, maar tegelijkertijd is het ook een ruimte die je lastig kan benutten.

Tenzij je bereid bent om dit probleem heen te denken en gewoonweg de keuken schuin laat oplopen. In het allerschuinste hoekje is slim gekozen voor een klein wijnrek, want keukenkastjes passen daar uiteraard niet.

loungekamer met zwarte meubels

Dit vind je vast ook interessant: Vloertegels verven: zo pak je dat stap voor stap aan

lounge kamer met visgraat

Schuin dak? Geen probleem

Deze dubbele loungeroom (heb je de twee ligstoelen al gezien?) bewijst dat wonen in een appartement met een schuin dak helemaal geen probleem hoeft te zijn. Een op maat gemaakte boekenkast zorgt ervoor dat elke vierkante meter nuttig wordt gebruikt. Met een handige hoekbank mis je de ruimte die rechte muren bieden totaal niet!

En ook in deze ruimte steelt de visgraat vloer de show. Het zorgt voor een relaxte, maar ook gezellige sfeer in elke ruimte.

gang met witte keuken

In dit appartement zie je het effect van wanneer een houten vloer over een hele verdieping wordt getrokken. Ook de open keuken zorgt natuurlijk voor een ‘geheel gevoel’, maar deze visgraat vloer benadrukt het ruimtelijke gevoel des te meer!

Bron beeld: Fantasticfrank

Meer lezen over houten vloeren?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De koning van de houten vloeren: de visgraat vloer
Sluiten