Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 14 jul 2020

Toffe look – maak een statement met visgraat tegels in de badkamer

Een stijlvolle toevoeging aan je badkamer: visgraat tegels. Oké, technisch gezien zijn visgraat tegels gewoon rechthoekige tegels die je in een bepaald patroon legt, maar je snapt het idee. Zowel op de muur als op de vloer geeft dit patroon een chique uitstraling. Wij zijn al jaren verliefd op deze manier van tegels leggen. Jij ook?

Het Herringbone patroon staat ook wel bekend als het visgraat patroon. We zien deze manier van het leggen van tegels vaak in woonkamers of keukens, maar in de badkamer zien we het niet vaak voorbij komen. Tijd om hier verandering in te brengen, want wij vinden het prachtig! Het geeft een badkamer in één klap een super chique uitstraling.

Visgraat tegels op de muur

De meest gekozen optie is misschien wel het tegeltje op de muur. Deze klassieke keuze kan niet fout gaan: het is stijlvol, staat chique en je hebt talloze opties. Voeg het witte tegeltje bijvoorbeeld met een witte rand voor een subtiel, speels effect. Of ga voor een donkere voeg als je meer contrast toe wilt voegen.

Wil je dat de tegels echte eyecatchers worden? Ga dan voor een donkere voegrand. Of ga voor tegels in een bijzondere kleur, zoals het roze of blauwe op de foto’s.

Het visgraat patroon op de badkamervloer

Geen fan van visgraat tegels op de muur? Dan is er nog een fantastische optie: gebruik de tegel eens voor de vloer. Een visgraatvloer in de woonkamer kan soms wat druk ogen, maar in een rustige badkamer is het een speelse toevoeging aan het interieur. Kijk maar naar de onderstaande voorbeelden.

Nog meer visgraat in huis?

Liever geen visgraat tegels in de badkamer (omdat je verliefd bent op hexagon tegels bijvoorbeeld, snappen we ook maar al te goed!), maar wel ergens anders in huis? Op Roomed staat genoeg inspiratie. Een houten visgraatvloer met een bohemian vloerkleed vinden we altijd een goed idee. En kijk eens naar de vloer in dit rustige appartement, wat een plaatje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toffe look – maak een statement met visgraat tegels in de badkamer
Sluiten