Waarom vintage vloerkleden altijd een goed idee zijn

De zoektocht naar het perfecte vloerkleed kan nog wel ‘s knap lastig zijn. Je wilt dat het kleed matcht bij de vloer, maar ook mooi staat bij de rest van het interieur. Hij mag niet te rechttoe rechtaan zijn en moet ook tegen een stootje kunnen (er gaat immers nog wel ‘s een glas om thuis…). Waar vind je zo’n alleskunner? Wij hebben het simpele antwoord: ga voor een vintage vloerkleed.

In mijn zoektocht naar het perfecte vloerkleed voor thuis, kwam ik onlangs op het idee om voor een tweedehands item te gaan. Hoezo? Omdat een tweedehands variant die euro’s compleet waard is, en wel hierom.

Maar die zijn toch heel duur?

Want tsja, dat is wel nog even een dingetje: een tweedehands kleed is bijzonderder dan een nieuwe variant en daarom in veel gevallen ook een stuk duurder.

Waar je een nieuwe vloerkleed al voor onder de €100,- op de kop kan tikken, lopen de kosten van een vintage vloerkleed al snel hoger op. Maar op Apartment Therapy lezen we dat het absoluut de moeite waard is.

Al helemaal als je een pronkstuk in je huis wil de je ook weer door kunt geven aan je kinderen.

Vloerkleed kopen? 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden

Ze gaan je leven lang mee

Want dat is één ding wat zeker is: als je een vintage vloerkleed koopt, kom je er niet meer vanaf. De kleden gaan vaak je leven lang (of levens lang) mee.

Vandaag de dag maken ze tapijten simpelweg niet meer zoals ze dat vroeger deden (net zoals er veel meer producten minder lang meegaan tegenwoordig).

En het leuke is, een tweedehands exemplaar wordt naarmate de tijd verstrijkt ook alleen maar mooier, beter en unieker. Zo’n tapijt kan prima dienst doen in een woonkamer waar je veel visite over de vloer krijg en de kids regelmatig op de grond liggen te ‘dweilen’.

Tip: draai je tapijt na een aantal jaar om. Dit omdat het op die manier gelijkmatig slijt.

Ook leuk: Dit zijn de populairste, tweedehands design items uit 2019

Ze blijven makkelijk schoon

Wat ook geweldig is aan een vintage tapijt, is dat je vuil en viezigheid niet zo snel ziet. Daarnaast zijn ze in de meeste gevallen gemaakt van echt wol, wat betekent dat ze ook in een mum van tijd weer schoon zijn als dat glas limonade omvalt.

Tip: gebruik geen chemische reinigingsmiddelen voor de kleden. En ben je een echt knoeikont? Ga dan voor een bruin, groen of roestkleurig tapijt.

Handig: Je vloerkleed schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips

Je kan ze overal kwijt

Een tweedehands kleed kan je combineren met bijna alles. Ze passen in veel stijlen thuis en kunnen in elke kamer van het huis dienst doen. Dus yep, zo’n kleed kan je ook prima in de keuken of slaapkamer kwijt.

In het artikel van Apartment Therapy vertelt Caitlin McBride, een klassiek decorateur, dat de Heriz-tapijten niet voor niets zo geliefd zijn. Zo’n tapijt is vaak een neutraal kleurpalet met wat uitspatters erin. Laat de accentkleuren in het tapijt terugkomen in je accessoires in het huis.

Tips voor het juiste vloerkleed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom vintage vloerkleden altijd een goed idee zijn
Sluiten