Deze vintage spiegels geven direct karakter aan je huis

Bij het inrichten van je interieur is het verleidelijk om je vooral te richten op nieuwe producten. Lekker online webshops bekijken of naar woonwinkels of boutiques. Maar waarom zou je alles nieuw kopen als je ook iets kan kopen dat al (mooi) oud is?

Kijk maar eens naar deze bijzondere vintage spiegels.

Roomed vintage spiegel
Pinimg

Groot en ruw

Deze grote vintage spiegel geeft door zijn geleefde look veel karakter aan de kamer. De planten en het witte beddengoed zorgen ervoor dat de kamer nu niet te donker oogt. En deze spiegel bewijst maar weer dat spiegels niet alleen aan de muur horen. Ze staan ook hartstikke leuk gewoon op de grond! Zorg dan wel voor wat leuke mandjes of planten bij de spiegel, zodat het er ‘afgemaakt’ uitziet.

vintage spiegel3
countryliving

Verschillende vormen

Oude spiegels hebben soms wat kleine scheurtjes of krassen. Maar als je de spiegel op de juiste plek hangt, zoals in een badkamer of in een rustige en lichte omgeving, werkt dat juist erg goed. Deze spiegels zijn wat ouder en hebben allemaal verschillende vormen. Nogal gewaagd, maar deze kamer bewijst dat het een ruimte juist een enorme boost kan geven!

vintage spiegel
The Vintage Marketplace

Langwerpige spiegels

Net als hierboven zie je dat meerdere spiegels naast elkaar heel goed werkt. Vooral als er geen frame om de spiegel heen zit. De langwerpige en rechthoekige vormen van de spiegels passen heel goed bij elkaar en voelen niet aan als too much. Het feit dat de spiegels ouder zijn, geeft juist veel karakter!

Dit vind je vast ook interessant: Zo laat je een ruimte groter lijken door het gebruik van spiegels

vintage spiegel
Cupofjo

Grootse gouden lijst

De échte ouderweste grote vintage spiegels zijn toch wel onze favoriet. De lijst komt in allerlei maten, maar op deze foto zie je een enorme grote gouden variant. Deze staan vaak heel mooi in de hal of gang. Het oude goud en de sierlijke randen staan in veel interieur enorme leuk en fleuren de ‘saaie gang’ in één klap op!

vintage spiegel5
Pernille Teisbaek’s

Spiegel als frame

Dan heb je nog de ouderwetse spiegel met een frame die ook gemaakt is van een spiegel. Dus net als de vorige spiegel gaat het om een sierlijke rand, maar heeft zo een iets minder robuuste indruk. Het kan een tikje catchier overkomen, maar voor wie durft maakt zo in zijn slaapkamer, badkamer of toilet een groot statement!

Meer lezen over vintage interieur tips?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze vintage spiegels geven direct karakter aan je huis
Sluiten