Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Shopping 17 okt 2020

Vintage shoppen via Instagram: 5 accounts waar je de mooiste items scoort

Bij tweedehands interieur shoppen denk je waarschijnlijk al gauw aan kringloopwinkels en Marktplaats. Niet gek, want dat zijn handige plekken om prachtige vondsten te scoren. Maar wist je dat je ook via Instagram heel goed kunt vintage shoppen? En laat dat nu net een platform zijn waar wij dagelijks doorheen scrollen en zo gemakkelijk op mooie items stuiten.

We zijn gek op vintage shoppen, omdat het je de mogelijkheid geeft om je interieur een eigen en unieke touch mee te geven. Maar het vinden van de juiste items kan nog wel ‘s lastig zijn. Gelukkig dwalen er op Instagram heel wat accounts rond die vintage interieur items verkopen. In deze rubriek onthullen we onze ultieme favorieten.

5 x vintage shoppen via Instagram

Ik shop maar al te graag via tweedehands verkopers via Instagram. Of ik nu specifiek op zoek ben naar iets ‘nieuws’ of om spontaan toffe items tegen te komen die een mooie aanvulling op m’n interieur kunnen zijn, deze accounts zijn inspirerend en laten zien dat je echt niet altijd voor gloednieuw hoeft te gaan.

Ook vintage shoppen of gewoon geïnspireerd raken om vaker voor tweedehands te kiezen? Ik deel graag mijn favoriete accounts met je.

Oh, en nog een tip: zet de notificaties op je telefoon aan bij de vintage shops van wie je niets wilt missen. Soms komt er net iets tofs online en is het al verkocht voordat je het überhaupt hebt gespot.

1. Weber & Van Rijn

Mijn absolute favoriet onder de Instagram-verkopers is Weber & Van Rijn. Ik heb er mijn eettafel en togo vandaan en het is dat ik ondertussen ben voorzien van genoeg meubels, want anders… Weber & Van Rijn verkopen vintage design items (denk aan fauteuils, (salon)tafels, stoelen en dressoirs) tegen een goede prijs. Een must-follow als je op zoek bent naar toffe, excentrieke meubels.

2. Reliving

Reliving is een platform waarop je eenvoudig tweedehands meubels kunt kopen en verkopen. Ook via hun Instagram-kanaal houden ze regelmatig verkoopsessies. Ze verkopen spullen vanuit hun eigen loods, maar gaan ook bij andere mensen langs om spullen via Instagram te verkopen. Deze kan je vervolgens op laten sturen of ophalen bij hun loods in Amsterdam.

Ook van Reliving heb ik heel wat items in mijn huis staan (twee eetkamerstoelen, een grote vaas, een Afrikaans beeld en een kleine vaas… Oeps.) waarvan een deel via Instagram gekocht en een deel via Reliving’s pop-up sale in Amsterdam.

3. DasGaaf

Het is dat m’n huis niet heel veel groter is dan 65 m2 en ik simpelweg niet heel veel meer kwijt kaan, maar anders had ik bij dit account (wat overigens ook een fysieke tweedehands winkel is) al lang wat gekocht. Ik volg DasGaaf al een tijdje en vind het altijd heerlijk om alle vondsten voorbij te zien komen.

4. De Verbaasde Ree

Op het Instagram-account van De Verbaasde Ree vind je unieke tweedehands items die ook nog ‘s vlijmscherp op de foto worden gezet. Ik weet niet wie dit account bijhoudt, maar je ziet aan alles dat ze een passie hebben voor mooie spullen en goede fotografie. En dat maakt het extra leuk om deze vintageshop te volgen.

Ook interessant: 3 items die je altijd in een kringloop zou moeten scoren

5. Tonys Garage Sale

I don’t know who you are but you’re a good one, Tony. Dressoirs, banken, fauteuils en kasten, via Tony vind je van die items waarvan je niet wist dat je ze wilde totdat Tony je ze liet zien. Overigens kan je ook bij Tony gewoon fysiek langsgaan (net als bij alle bovengenoemde Instagram-accounts).

Meer tweedehands interieur shoppen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vintage shoppen via Instagram: 5 accounts waar je de mooiste items scoort
Sluiten