Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 19 dec 2021

Aan de kersttafel van… Marina in haar vintage kerstinterieur

Een van de gezelligste dingen van de kerstdagen, vinden wij aanschuiven aan de kersttafel. Daarom verrassen wij iedere week tot aan de kerstdagen iemand met een aantal vragen over hun kerstinterieur. Met vandaag een bezoekje bij Marina en haar vintage kersttafel.

Marina woont samen met Jochem, Jette en baby Rover in een volledig verbouwd boshuis in Wageningen. Ze houdt ervan om dingen her te gebruiken en beschouwd DIY ook als een van haar middelste namen. Een liefde voor vintage en groen heeft ze dan ook en dat zie je zeker in haar interieur terug. Daarvan kan je trouwens meer zien op haar Instagram account @veel_woongeluk.

Marina’s vintage kersttafel

vintage kersttafel
Bron: Marina van Maanen

Wat treffen we aan bij jou op de kersttafel?

“De kersttafel wordt echt een mix van oud en nieuw. De basis is een vintage gordijn met een motief waar ik echt onwijs blij van wordt. Ik heb er recent zelfs lampenkappen van laten maken. Het servies is nieuw: het is het Grainy servies van Nordal. Prachtig en tijdloos vind ik deze combinatie. Zo past het mooi bij het vintage sfeertje van mijn kersttafel, maar combineert het ook leuk met frisse tinten.”

huis kerst buitenkant
Bron: Marina van Maanen

Ben jij een echte kerstliefhebber? Kleed jij altijd het hele huis aan?

“Ja, het liefst kleed ik het hele huis aan! Dit jaar heb ik ook de focus op buiten gelegd. Daar hebben we verlichting aangelegd waar ik heel erg blij mee ben. Het is sfeervol en praktisch, want iets meer licht bij de oprit is erg prettig met autorijden. In huis is nu voornamelijk de woonkamer in kerstsfeer, de keuken van Jette en natuurlijk straks de kersttafel!”

Dit kleine Scandinavische appartement heeft een vintage touch

kerstinterieur vintage
Bron: Marina van Maanen

Ga je ieder jaar voor dezelfde stijl of volg je de kersttrends?

“Ik volg eerlijk gezegd maar weinig trends. Ik ga voor wat ik echt mooi vind en wat op dat moment bij ons en bij het huis past.

“Als je in het bos woont is natuurlijke decoratie een must”

In dit huis heb ik veel groen en bruin als hoofdkleuren, dat zie je terug in de kerstdecoratie. Ook de knipoog naar de jaren ’70 zie je terug. En als je in het bos woont is natuurlijke (kerst) decoratie wel een must. Ik vind het dan ook heerlijk als het bij mij in huis naar kerstgroen en eucalyptus ruikt.”

Waar slaag jij altijd met het shoppen van kerstaccessoires?

“Dit jaar had ik een samenwerking met Intratuin, daar heb ik alle vier de kerstbomen in huis gekocht en veel buitenverlichting. Verder heb ik dus een servies en tafelaccessoires van Nordal – een prachtig merk uit Denemarken. Maar zoals gezegd, de combinatie van nieuw met oud én zelfgemaakt vind ik het allerleukst!”

kerstster voordeur
Bron: Marina van Maanen

Is er een item dat ieder jaar in jouw kerstinterieur verschijnt?

“De ster die nu op de voordeur hangt is ieder jaar wel weer op een plek binnen of buiten mijn huis te vinden. Die matcht nu leuk met de ster binnen voor het raam van de woonkamer.”

keuken jette kerstinterieur
Bron: Marina van Maanen

Hoe maak jij het écht gezellig in huis met de feestdagen?

“Natuurlijk maak je het altijd gezellig met lichtjes. Maar waar ik nu thuis het meest plezier van heb is hoe mooi mijn dochter Jette (2,5) alles vindt. Ze wil gelijk de lichtjes in de kerstboom aandoen als ze in de ochtend beneden komt. En van haar verwondering geniet ik echt.”

Hoe breng je meer hygge in huis? Doe als de Denen

Heb je nog een leuke kersttip voor ons?

“Kijk wat je al hebt en doe daar iets mee! Van vijf takken kun je al een prachtige ster maken. Stop er nog wat lichtjes in om er een echte eyecatcher van te maken. En die is ook nog budgetproof uiteraard. Dan houd je geld over voor een prachtige boom of een nieuw servies. Dit jaar heb ik de kerstboom versierd met veel zelfgemaakte hangers. Daarmee maak je je boom ook echt uniek. Daar kan je niet anders dan van genieten.”

Wil je meer inspiratie voor jouw kersttafel? Schuif dan gezellig aan bij Irene of Yvonne!

6 toffe retro kerstballen voor een vleugje nostalgie in je kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de kersttafel van… Marina in haar vintage kerstinterieur
Sluiten