Vintage items verkopen op Instagram? Zorg dan dat je deze fouten niet maakt

Instagram is een geliefde inspiratiebron voor van alles. Of het nu woonaccessoires, kledingstukken of auto’s zijn, Instagram heeft het allemaal. Wij zouden Roomed niet zijn als we ons richten op de woonaccessoires. Zelf kan je ook vintage items verkopen op Instagram.

Wij zullen uitleggen hoe je dit het beste kunt doen en welke fouten je niet wilt maken.

Vintage items verkopen

Als je thuis nog een paar vintage woonparels hebt liggen is het tijd om eens te kijken wat je allemaal met Instagram kunt doen. Verkopen via Instagram is soms lastig maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Wij vertellen wat je in ieder geval niét wilt doen (en natuurlijk ook wat dan wél).

Vintage shoppen via Instagram: 5 accounts waar je de mooiste items scoort

Een speciale pagina/logo maken

Wat je niét hoeft te doen is een speciale pagina te maken voor je items. Je wordt ook serieus genomen als je jouw items gewoon op je eigen pagina zet. Begin gewoon en kijk hoe ver je komt. Als je af en toe items wilt verkopen, plaats ze dan in je verhaal of in je feed.

5 woontrends van dit jaar die we op Instagram vaak voorbij zien komen

Verkoop dingen die je leuk vindt

Focus je niet te erg op wat zal wel/niet verkopen. Kijk eerder naar wat je leuk vindt om te verkopen. Blijf bij je persoonlijke stijl en uit je liefde voor de items. Zorg er daarnaast voor dat mensen je steunen. Deel je verhaal en zorg voor een betrokken publiek.

Je hoeft het niet alleen te doen

Word lid van een community en verbind jezelf met andere mensen die ook vintage items verkopen. Zo kan je netwerken met mensen en ook kijken naar wat anderen verkopen. Een ondersteunend netwerk dat openstaat voor het delen van kennis kan je flink op weg helpen.

Op een rijtje: dit zijn alle do’s en don’t van vintage spullen kopen

Houd je vintage items verkopen in de gaten

Je wilt niet meteen uitloggen nadat je je producten hebt geplaatst. Blijf vooral online en blijf in contact met je klanten. Het tonen van sneak peeks, een kijkje achter de schermen en andere dingen houden je klanten geïnteresseerd.

Besteed tijd aan het maken van foto’s

Slecht verlichte afbeeldingen scoren slechter en zullen ervoor zorgen dat je producten minder snel verkopen. Scherpe, heldere beelden in zorgvuldig vormgegeven instellingen trekken aandacht. Gebruik dit in je voordeel en maak kwaliteitsfoto’s van wat je te koop aanbiedt op Instagram.

Heb plezier bij je vintage items verkopen

Geef jezelf niet de schuld voor trage verkopen. Laat het los en heb plezier op Instagram. Houdt rekening met het feit dat de ‘echte’ verkopers op Instagram hier heel veel tijd in steken. Jij zal dat niet doen en daarom is het ook niet gek dat het misschien soms minder goed loopt.

Waarom je vintage inspiratie wilt halen uit het interieur van je grootouders

Vintage items verkopen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Vintage items verkopen op Instagram? Zorg dan dat je deze fouten niet maakt
Sluiten