Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 8 aug 2019

Vintage interieur lovers opgelet: dit huis heeft het allemaal

Steeds vaker zie je vintage details terug in moderne interieurs. Toch blijft het vaak bij een enkele koffer, stoel of eettafel. Dit huis trekt de stijl in het gehele huis door en dat is een feestje voor het oog. Want alhoewel het alle hokjes van een vintage interieur af vinkt, voelt het geen moment oubollig of ouderwets aan.

Van een vintage behangetje tot een leren bank en van de mooiste houten meubelen tot fijne accessoires: dit huis heeft het allemaal.

Vintage interieur
Bron: Stadshem Stadshem
Bron: Stadshem

Kenmerken van vintage interieur

We zeiden het al eerder: deze woning tikt alle hokjes af van een vintage interieur. Zo wordt er voornamelijk gebruikt van bruin en wit, schreeuwt de lamp retro en is er veel gebruik gemaakt van (geleefd) hout.

Een cognac leren item kan natuurlijk bijna niet ontbreken in een vintage interieur. De tijdloze bank sluit naadloos aan op de stoere en rauwe sfeer van de woonkamer.

Ook niet onbelangrijk: een leren bank is ook nog eens super comfortabel. Zéker met die kussens en het plaid, die het rauwe interieur toch huiselijk maken.

Bron: Stadshem

Kunst aan de muur

Wat ons vooral opvalt is de kunst aan de muur. Het doet ons denken aan een gallery wall – maar dan met verschillende soorten kunst. Een retro foto, een masker, een illustratie en kaartje aan een clipje. Wie zegt dat je moet kiezen? Niemand, na het zien van dit huis!

Bron: Stadshem

Altijd feest in deze keuken

De keuken ziet er qua interieur eenvoudig en absoluut niet gelikt uit. Dat past perfect bij de stijl van de woonkamer. Ook hier zie je weer veel hout en de kleuren wit en bruin terug.

Vlaggetjes hoeven echt niet alleen uit de kast getrokken te worden voor die ene dag in het jaar waar je jarig bent. Wij worden enorm blij van de vlaggetjes die de rauwe keuken een stiekeme vrolijke touch meegeven. Ook vlaggetjes verwerken in je vintage interieur? Ga dan nooit voor harde, felle kleuren. Warme, diepe kleuren passen veel beter bij deze stijl.

Bron: Stadshem

Yes, dit is een vintage interieur done right! De eigenaren limiteren zich niet tot vintage meubels, maar trekken de stijl door naar de accessoires. Een klein vaasje met een bosje (gedroogde) bloemen of bloem doet het bijvoorbeeld fantastisch.

Bron: Stadshem

Vintage behang

Ook een must in een vintage interieur: een eyecatcher van een behang. Vaak komt dat door het patroon, maar hier zijn de kleuren ook nog eens vervaagd.

Ideaal als je een druk behang toch wel spannend vindt, want door die vervaagde kleuren oogt het een stuk rustiger. Houd de rest van de muren wit en plaats een houten vintage bankje ervoor, klaar is kees!

Bron: Stadshem

Nog zo’n kleur die je vaak tegenkomt in een vintage interieur: grijs! Op het eerste gezicht lijkt dit niet een hele bijzondere ruimte. Wij vinden vooral het kunstwerk aan de muur tof. Het geeft kleur aan de ruimte. Ook dit is weer niet gelikt: het heeft geen lijst en is daarnaast niet helemaal perfect rechthoekig.

Bron: Stadshem
Bron: Stadshem

Als je beter kijkt naar de ruimte, zie je het gewéldige behang in de kast, die ons laat wegdromen naar Parijs. Is het opeens niet meer erg als je als rommelkont je kast open laat staan…

Meer fijne vintage binnenkijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Vintage interieur lovers opgelet: dit huis heeft het allemaal
Sluiten