Hoe geef je nieuwe meubels een geverfde, vintage look?

Wij zijn er gek op: meubels die een verhaal met zich meedragen. Vintage hout is toch prachtig? Vaak zie je aan de verweerde, afgeraffelde verf van een meubelstuk wel dat het een oud ding is. Maar wist je dat je ook zélf ervoor kan zorgen dat jouw favoriete meubelstuk er zo oud uit ziet? Wij zetten voor je op een rijtje hoe je dat aanpakt.

Dit heb je nodig voor een vintage hout uitstraling

  • Een (oud) houten meubelstuk of houten kistje
  • Verf
  • Een schuurmachine

We beginnen met de basis: verf het hout in de kleur waarin jij je meubels (of houten planken, of kistjes) wilt hebben. Ga voor een kleur die goed in jouw interieur staat. Houd het niet bij wit, want je kan elke kleur kiezen die je leuk vindt. Denk out of the box.

Als de verf helemaal opgedroogd is, is het tijd om de schuurmachine er bij te pakken. Het leukste gedeelte van deze gemakkelijke DIY is namelijk het schuren van je plank. Schuur de hele plank op, maar let op dat je niet té veel wegschuurt. Geef bijvoorbeeld wat extra druk op de randjes voor een verweerd effect, maar laat nog voldoende kleur in het midden. Het is immers zonde als je dat mooie kleurtje niet meer ziet.

En eigenlijk was dat ‘m al. Voor de echte finishing touch kan je altijd nog een blanke lak gebruiken, maar dat is absoluut niet nodig. Wie had gedacht dat je zo gemakkelijk die vintage hout look in je eigen huis toe kon passen?

Lekker bezig met DIY’en? Dan is deze do it yourself ook iets voor jou: DIY: zo maak je zélf een plantentafel van betonnen voor in huis.

Ga voor nog meer vintage look in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe geef je nieuwe meubels een geverfde, vintage look?
Sluiten