Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 31 mei 2021

Zó creëer je jouw eigen vintage gallery wall in huis

Vintage, we houden er (bijna) allemaal wel van. Of je het nu laat terugkomen in je slaapkamer, woonkamer of keuken: jouw favoriete kunst krijgt op deze muur een mooi plekje. We laten zien hoe je een eigen vintage gallery wall maakt.

Met deze tips krijgt jouw gallery wall een vintage uitstraling.

Vintage gallery wall

Jouw (nieuwe) gallery wall kan er op veel verschillende manieren ‘vintage’ uitzien. Het is een prachtige manier om jouw muren wat up te spicen. Een ideale manier om al je lievelingskunst kwijt te kunnen.

1. Vintage is niet perfect

Vintage staat gelijkt aan tweedehands producten. Dit betekent dat het oké is als ze er niet meer zo prachtig uitzien als op het moment dat ze werden gekocht. Je lijsten hoeven er dus niet perfect uit te zien en je hoeft ze ook niet perfect op te hangen.

Je wilt ze asymmetrisch op je muur hebben omdat vintage gevoel nog meer terug te laten komen. Werk in de hoogte, in de breedte, misschien wel schuin en ga helemaal los.

2. Gebruik verschillende lijsten

Dike lijsten, dunne lijsten, vierkante, ronde… Noem het maar op. Hoe meer verschil je hebt in je lijsten hoe ‘drukker’ het oogt en dat is wat een vintage gallery wall snel typeert. Daarnaast wordt het een stuk interessanter om naar te kijken.

Waarom je vintage inspiratie wilt halen uit het interieur van je grootouders


3. Groot en klein

Naast soorten lijsten wil je ook kijken naar de grootte ervan. Gebruik hele kleine en hele grote lijsten en mix deze door elkaar heen. Zo oogt het iets speelser.

Hoe shop je online als een pro? Zó bemachtig je de mooiste tweedehands meubels

4. Vintage gallery wal: bruin/beige

Als er een kleur is die bij vintage hoort dan denk je snel aan bruin/beige. Zorg er dan ook voor dat de lijsten die je gebruikt, maar ook de schilderijen/stukken die erin hangen deze kleur hebben. Combineer dit met wit of een andere kleur en je vintage gallery wall is zó af.

5. Gebruik oude prints

Of het nu op de muur, in de lijst of de lijst zelf is: oude prints geven een prachtige vintage look aan elk interieur. Kies tussen de prints en laat er eentje sterk naar voren komen op de muur.

Op een rijtje: dit zijn alle do’s en don’t van vintage spullen kopen

Vintage gallery wall
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó creëer je jouw eigen vintage gallery wall in huis
Sluiten