Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 1 jul 2017

Trend alert: donker vintage bloemenprint in je interieur

Steeds vaker zien we verschillende soorten vintage bloemenprint terug in de interieurs van nu. In posters, schilderijen, op de muur maar ook in verschillende stoffen in huis. Wij zijn stiekem verliefd geworden en inspireren jou dan ook graag met de mooiste voorbeelden.

Al eerder schreven we over behang met vintage bloemenprint, maar deze trend gaat nét een stapje verder. Niet alleen de print zelf, maar ook de oude donkere stillevens mogen weer gewoon terugkomen in de woonkamer of slaapkamer.

Zowel in een licht als donker interieur past een donkere vintage bloemenprint. In een licht interieur zorgt het voor contrast, terwijl het in een donker interieur voor meer kleur en karakter zorgt.

Eigenlijk zorgt dit soort bloemenprint voor het tegenovergestelde effect van bijvoorbeeld een licht en kleurrijk veldboeket op de eettafel. Een oud stilleven brengt een bepaalde ‘spannende’ sfeer en meer diepgang in een interieur, terwijl een bos lentebloemen juist zorgt voor een wat luchtigere look. Net waar je naar op zoek bent dus!

Stillevens kunnen ook als behang op de muur worden geplakt. Dit geeft een kamer enorm veel sfeer.

Dol op vintage?
Deze look maak je helemaal af door hem te combineren met een mooi vintage meubel. Bekijk hier hoe je het beste je eigen gescoorde vintage meubels op kunt knappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: donker vintage bloemenprint in je interieur
Sluiten