Iris Wijnands
Iris Wijnands Interieur 29 nov 2019

Yes baby! De babykamer met vintage spullen inrichten pak je zo aan

We zien steeds meer babykamers die ingericht zijn met mooie vintage meubels. Maar hoe doet men dat toch, zo’n prachtige babykamer met vintage items inrichten? Wij hebben tips zodat jij ook jouw babykamer kan stylen met de mooiste vintage items.

Wil je de allermooiste vintage babykamer maken? Check dan deze handige tips én de mooie foto’s van geslaagde babykamers met mega veel inspiratie eens.

Zoek naar vintage items op de zolders van familie

Vintage meubels zijn vaak meubels met verhalen. En wat is nou mooier dan meubelstukken met verhalen van je eigen familie in de babykamer zetten? Precies, helemaal niets!

Vraag aan je oudtante, oma en moeder of zij nog mooie ouderwetse items hebben voor in de babykamer. Zeker als je een zuinige familie hebt, hebben ze vast het een en ander bewaard.

Struin door kringloopwinkels

Als je voor je babykamer mooie vintage items wil vinden, dan zul je met regelmaat naar het walhalla van vintage-liefhebbers moeten gaan: de kringloopwinkel.

De ene dag ligt er een mooie ouderwetse pop, de andere dag vind je een geweldige schommelstoel en weer een dag later zie je een mooi maar stoffig kleed. Met een likje verf of een poetsbeurt kan het één en ander nog prima door voor een tweede leven.

Wil je weten bij welke kringloopwinkels je moet zijn? De leukste kringloopzaken, marktjes en vintage winkels (waar je misschien nog nooit van gehoord hebt)

Schilder vintage meubels voor de babykamer

Je kan een kant en klare kast kopen, maar je kan ook op zoek gaan naar een vintage kast voor de babykamer die je vervolgens zelf schildert. Je kan dan precies de kast kiezen die in de kamer past, je kan de kleur zelf bepalen én het is een stuk voordeliger.

Vind je het een te grote klus? Er zijn een tal van bedrijven die voor iedere babykamer opgeknapte vintage meubels verkopen. Daar betaal je wel een tikkeltje meer voor dan een vintage kast uit de kringloopwinkel, maar dan hoef je zelf lekker niets te doen.

Een ouderwetse wieg in je vintage babykamer

Leuk, zo’n hippe en moderne wieg, maar wij lopen eerder warm voor een vintage wieg in de babykamer. Zoals deze, van rotan, of zo’n ouderwets bedje. Het wiegje is natuurlijk één van de belangrijkste items in de babykamer, dus het is belangrijk dat die in ieder geval in het oog springt. Check voor je de wieg koopt even of deze nog heel en schoon is.

Hang oude posters en schilderijen op

Vergeet de muren niet! Zoek naar mooie prenten en posters om op te hangen. Ga bijvoorbeeld voor een oude poster met mooie bloemen óf combineer de vintage items in de babykamer juist met een nieuwerwets design. Niet alles in een vintage babykamer hoeft immers ook echt vintage te zijn, als het maar in het kleurenpalet en in de stijl past.

Let wel op dat je ze niet vlak boven de commode hangt of te laag boven het bed. Voor je het weet kan je kleintje erbij en trekt hij of zij aan de lijst. Dat willen we natuurlijk niet hebben.

Een vintage babykamer met bloemetjesgordijn of -behang

Dit vinden we wel heel snoezig, zo’n bloemetjesgordijn. Waar de één het ziet als hopeloos ouderwets, vindt de ander het juist vintage en dus weer hartstikke hip. Wij zijn ongetwijfeld Team Bloemetjes.

Ook een bloemetjesbehang mag gewoon weer, dus kies een wandje uit en ga aan de slag! Combineer gerust met andere patronen en prints in de kamer, maar waak ervoor dat het geheel niet te druk wordt.

Meer lezen over het inrichten van baby- en kinderkamers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes baby! De babykamer met vintage spullen inrichten pak je zo aan
Sluiten