Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 29 jun 2020

Dit moody appartement staat vol met vintage schatten – en het is prachtig

Als je gek bent op een licht, Scandinavisch appartement (snappen we!), dan is dit interieur waarschijnlijk niets voor jou. Maar scroll vooral nog even verder, want ook als je eigenlijk van een andere interieurstijl houdt kunnen we ons voorstellen dat je verliefd wordt op dit donkere, vintage interieur. Dat zijn wij namelijk ook geworden.

Het appartement is moody, de meubels en accessoires hebben karakter. En daarnaast is het huis ook gewoon nog eens hartstikke leuk ingericht. Wat wil een mens nog meer?

vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget

Iets wat we in dit hele interieur vaak terug gaan zien, zijn de betonlook muren. Wij vinden ze fantastisch. Ze geven dit vintage interieur nét even iets extra’s. Het hele interieur lijkt er wat dramatischer door te worden. Doordat bijna elke muur met een betonlook is afgewerkt, wordt dit effect uiteraard versterkt.

Als we naar de meubels en accessoires kijken, dan lijkt het wel alsof alles regelrecht uit de kringloop komt. De meubels hebben karakter en lijken elk hun eigen verhaal te vertellen. Absolute favorieten zijn de eettafel en de buffetkast naar de bank, maar ook de eetkamerstoelen met leer zijn unieke finds.

vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget
vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget
vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget

Op de foto hierboven zien we nogmaals hoe mooi de muur met het beton-effect is. Zo’n muur hoef je niet vol te hangen met allerlei accessoires en schilderijen – de muur is van zichzelf al een abstract kunstwerk om naar te kijken.

Volgende week schrijven we een artikel over hoe je het beste deze betonlook verf aanbrengt op je muur, dus stay tuned om deze look zélf in de keuken of een andere kamer in het huis na te maken.

vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget
]]

In de slaapkamer werden we verrast door het webbing hoofdbord van het bed. Wist je dat je dat heel gemakkelijk zelf kunt maken? We schreven er dit artikel over: dit stijlvolle boho hoofdbord van webbing maak je gemakkelijk zelf.

Het hoofdbord geeft de slaapkamer een aangename bohemian-vibe, wat lijnrecht tegenover de betonlook muur staat. Maar juist door deze twee uitersten te combineren, is het geheel mooi in balans.

vintage interieur gezellig
Bron: Bolaget

We sluiten af met deze toffe manier om foto’s aan de muur te hangen zonder lijsten of spijkers in de muur. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zijn, zijn deze lijsten namelijk aan het plafond bevestigd. Met een dun, onopvallend draadje hangen ze waarschijnlijk aan een rails aan het plafond, zodat er geen gaten in de muur geboord hoeven te worden.

Daarnaast vinden we de doorzichtige lijsten erg leuk en origineel. Toevallig zagen we online bij IKEA iets soortgelijks voor een klein prijsje – dus we verwijzen je graag door naar de IKEA website. Een vintage print in de lijst, and you’re good to go.

Ook een kijkje nemen in andere appartementen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moody appartement staat vol met vintage schatten – en het is prachtig
Sluiten