Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Hotel 11 feb 2016

Zo cool: Vincent Van Gogh verhuurt zijn eigen slaapkamer via Airbnb

A dream came true! Vanaf heden kun je in Chicago een nachtje slapen in de slaapkamer van Van Gogh. Nou ja, niet de echte slaapkamer natuurlijk, maar de kamer is echt perfect nagemaakt. De kamer is gebouwd naar aanleiding van de expositie met werken van Van Gogh in het Art Institute of Chicago. Het is namelijk de eerste keer dat alle drie de ‘slaapkamer’-werken van de kunstenaar te zien zijn in het museum.

Een nachtje in zo’n bijzondere kamer is natuurlijk een fantastische ervaring voor elke kunstliefhebber, maar het is vooral een geniale pr-stunt van the Art Institute of Chicago!

Elk detail uit het schilderij ‘De Slaapkamer’ is perfect nagemaakt: van de vormen van de meubels tot de penseelstreken op de muren. De kamer ziet er echt fantastisch uit, maar de overnachting is ook nog eens goedkoper dan elke andere kamer op Airbnb, aldus meneer Van Gogh himself:

“I’m charging $10 for no other reason than that I need to buy paint. However, I will be happy to provide you with tickets to my exhibition at the Art Institute of Chicago”

Wil je de kamer boeken? Dat kan via Airbnb en meer informatie over de expositie kun je vinden op de website van het museum.

Benieuwd naar meer kunstwerken die zijn geïnspireerd op de werken van Van Gogh?

www.airbnb.nl

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo cool: Vincent Van Gogh verhuurt zijn eigen slaapkamer via Airbnb
Sluiten