Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 11 dec 2017

Leuk voor de kinderkamer: samen spelen met een vilten meubelstuk

Een vilten meubelstuk, waar jij jouw vouwskills op los kan laten. Dat is Playful Domestic Props, het afstudeerproject van ontwerpster Sara Kadesch. Van een krukje tot een minihuisje; met dit dynamische item kunnen jij en je kind samen spelen.

Hier maak je elk kind ook heel blij mee: wat dacht je van een boomhut in de slaapkamer?

Femke Reijerman

De Duitse ontwerpster kwam op het idee van het vilten item door onderzoek te gaan doen naar de relaties tussen ouders en kinderen in huis. Ze wilde de tijd die ze samen binnenshuis doorbrengen verbeteren en speelser maken. Zo ontstonden de Playful Domestic Props: groot, vilten speelgoed – iets tussen meubelstuk en voorwerp in – dat uitnodigt tot dromen, luieren, lezen en andere activiteiten die de fantasie stimuleren.

Sara Kadesch

Elke prop heeft een dichtgeplooide basisvorm en kan ook zo gebruikt worden, om op te zitten bijvoorbeeld. Maar er zijn nog veel andere manieren om met de voorwerpen om te gaan: dankzij een soort accordeoneffect kan elke prop namelijk helemaal opgerekt en veranderd worden. De variaties zijn eindeloos: je kan er een relaxkussen van maken, een minihuisje, een verstopplek of een veilige cocon…

Sara Kadesch

Haar ontwerpen kunnen makkelijk het hele huis rondgezeuld worden. Omdat ze gemaakt zijn van schuimrubber en vilt, zijn ze lichtgewicht. De vilten buitenkant zorgt er bovendien voor dat ze geen lawaai maken, geen krassen veroorzaken op de vloer en niet snel verslijten. En – ook niet onbelangrijk – kinderen kunnen zich er op geen enkele manier aan verwonden.

En als iedereen is moegespeeld, kunnen de props weer helemaal worden dichtgeplooid en opgeborgen. Zo kun je het vilten meubelstuk gemakkelijk weer opbergen.

Tekst: Katarina D’hooge

Meer inspiratie voor de kinderkamer?

Van de leukste bedden tot de mooiste wanddecoratie. Hier vind je nog veel meer inspiratie voor de kinderkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuk voor de kinderkamer: samen spelen met een vilten meubelstuk
Sluiten