Villa Montebar in Zwitserland is net een bunker

De Montebar Villa is gelegen op een panoramische plek in de Zwitserse Alpen. Gedurende vier seizoenen lang kun je optimaal genieten van het zonlicht, een top locatie kun je wel zeggen. De gehele villa bestaat uit hetzelfde materiaal, waardoor het een beetje op een bunker lijkt.

Dit project is uitgevoerd door JM architectuur, gevestigd in Milaan.

De Montebar Villa is een gefabriceerd houten huis. De architecten hebben veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de woning, omdat de vormgeving zo zuiver en eenvoudig mogelijk moest worden. Dat is gelukt hoor!

De woonkamer is gelegen op zuidelijke ligging met vanaf de bank een prachtig uitzicht over de groene landschappen. Moet je die berg eens zien! In één woord: geweldig!

Het interieur van de woning is superstrak, maar dat neemt niet weg dat het geen gezellige ruimte is! De houten vloer zorgt voor een warme uitstraling. Ook heb je via deze ruimte een spectaculair 180 graden view.

Wat een enorm gebouw hè? Door de donkere kleur en de vormgeving vinden wij het iets weg hebben van een bunker! Het schuine donkergrijze dak is verplicht gesteld door de lokale bouwnormen, vandaar het idee voor een homogeen uiterlijk.

Zoals je kunt zien zijn er vouwluiken voor de ramen van de villa geplaatst. Dit is natuurlijk ideaal om het zonnetje buiten te houden. Lekker lang ongestoord verder slapen, draai je nog maar een keertje om!

Meer architectuur

Houd jij net als ons ook van architectuur? Hieronder een rijtje van onze favorieten!

Bron: JM architectuur

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Villa Montebar in Zwitserland is net een bunker
Sluiten