Funda finds: deze villa met originele klokkentoren én privé bibliotheek is prachtig

Of je nou wel of niet wil verhuizen: soms is het gewoon heel leuk om Funda af te struinen en te doen alsof je bankrekeningsaldo oneindig is. Want wat is er allemaal te koop in ons kikkerlandje? Daarom gaan wij elke week op zoek naar de meest bizarre, mooie of onbereikbare huizen. Dit huis in Aerdenhout is een prachtexemplaar met een originele klokkentoren en een waanzinnige privé bibliotheek.

In het huis heerst een authentieke sfeer, die door de inrichting van het huis alleen maar benadrukt wordt. Kijk je mee?

roomed-funda-klokkentoren
roomed-funda-klokkentoren

De woonkamer heeft een koninklijke allure door de uitstraling van de bank en de chique schuifdeuren die de woonkamer van de andere kamer scheiden. Het is geen verrassing dat de bewoners van het huis van lezen houden, want de volle boekenkasten pronken hier al (en dit is nog niet eens de grote bibliotheek!).

Ga voor vintage

Door een vintage vloerkleed te gebruiken om de woonkamer te stylen, krijgt de ruimte een oude uitstraling. Daarbij heb je bij zo’n kleed natuurlijk ook altijd lekkere warme voeten. Ook mooi: de imposante houten deurpost waar je naar blijft kijken.

roomed-funda-klokkentoren

Toen we de foto’s van de keuken zagen, werd onze aandacht meteen getrokken door de grijze tegels. De tegels zijn wat versleten en niet meer helemaal netjes, wat voor een bijzonde vintage look zorgt. De grote donkere houten tafel en de witte keuken combineren hier prachtig bij. Ook zijn we jaloers op de mooie grote ramen bij het aanrecht. Je hebt gegarandeerd een prachtig uitzicht wanneer je aan het koken bent!

roomed-funda-klokkentoren
roomed-funda-klokkentoren

Elke boekenliefhebber is halsoverkop verliefd deze private bibliotheek. Honderden boeken liggen hier klaar om gelezen te worden. En wat toch wel helemaal leuk is, is dat je een trappetje nodig hebt om de bovenste boeken de bereiken. De bibliotheek lijkt wel rechtstreeks uit Disney’s Beauty and the Beast te komen.

roomed-funda-klokkentoren

Kopen?

Als je ook helemaal verliefd op dit huis met klokkentoren geworden bent, is het your lucky day. Het huis staat te koop voor € 2.300.000 k.k. Daar heb je dan 307 m² verdeeld over 9 kamers voor. Wil je nog meer foto’s zien (hint: ze hebben een blauwe trap!), kijk dan vooral nog even op Funda.

Ook mooi:

Deze woonboerderij in Assendelft heeft de grootste woonkamer die je ooit gezien hebt, wedden?

Bron: Funda

Reageer op artikel:
Funda finds: deze villa met originele klokkentoren én privé bibliotheek is prachtig
Sluiten