Deze villa in Thailand is voorbereid op alle weersomstandigheden

Woon je in een land waar de zon wel regelmatig schijnt, dan wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk van genieten. Om die reden hielden de bewoners van deze villa in Thailand bij het ontwerp dan ook rekening met de connectie tussen binnen en buiten. Zo heeft de villa grote schuifdeuren, veel ramen en een groot dakterras. En door de grote overkapping hebben de bewoners geen last van de felle zon én de hevige regenbuien die ook in Thailand voorkomen.

Wat zou het lekker zijn als we in Nederland ook zomaar alle ramen en deuren konden open zetten om van de zon en het zomerse weer te genieten. De bewoners van deze villa in Sao Paulo hebben bijvoorbeeld extra grote schuifdeuren geïnstalleerd om de connectie tussen binnen en buiten te vergroten, waardoor ze zelfs binnen het gevoel hebben buiten te zitten.

In tegenstelling tot veel huizen is de zithoek in deze villa in Thailand niet gericht op de televisie. En waarom ook? Met zo’n prachtig groene omgeving rondom het huis geniet je veel liever van het uitzicht dan van een avondje bankhangen voor de televisie.

Door de overkapping kunnen de bewoners ook bij een stevige plensbui nog met de deuren open zitten, want zero chance dat de regen naar binnen waait. Dat zou voor Nederlandse huizen ook geen gek idee zijn!

De styling van het interieur is heel sober. Dat zien we vaker bij huizen waar de interactie tussen binnen en buiten erg belangrijk is. Met een ingetogen styling vestig je namelijk de aandacht op de zaken die er echt toe doen, zoals een prachtig uitzicht, de groene omgeving of karakteristieke details in het ontwerp van de woning. Gelukkig hebben de bewoners ook ruimte gemaakt voor hoekjes in huis om persoonlijke items tentoon te stellen. Wil je graag ook je favoriete kunst, posters en foto’s een plek geven, maar heb je liever niet dat je hele huis vol hangt? Met een gallery wall geef je al je favorieten een duidelijke plek. Zo creëer je rust en maak je een gaaf statement.

Dit terras is nog een beetje kaal, maar het is een hele goede basis voor een prachtig dakterras. Heb jij ook een terras met potentie, maar weet je niet precies hoe je die moet benutten? Met onze tips ga je zeker weten een heel eind komen!

Bekijk ook

homeworlddesign.com

Reageer op artikel:
Deze villa in Thailand is voorbereid op alle weersomstandigheden
Sluiten