Villa in Teheran met de looks van een blokkendoos

Het lijkt ons fantastisch om elke dag te kunnen genieten van een fenomenaal uitzicht. Helaas woont en werkt niet iedereen op een plek met prachtige views, maar als je dat geluk wel hebt moet je daar natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Dat vonden de bewoners van deze moderne villa in Teheran ook. Zij gaven New Wave Architecture opdracht een huis te ontwerpen waarmee ze zo veel mogelijk konden genieten van omgeving. De architecten ontwierpen deze strakke blokkendozen, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de vallei.

Architecten krijgen wel vaker de opdracht om in het ontwerp rekening te houden met de mooie omgeving. Ook dit huis van gepolijst staal in Mexico is speciaal gebouwd voor het uitzicht.

De architecten stonden voor een stevige uitdaging. De villa moest niet alleen gericht zijn op het mooie uitzicht, maar mocht ook maar weinig oppervlakte innemen. Daarom kozen de architecten ervoor om drie witte blokken scheef op elkaar te plaatsen. Deze verticale manier van bouwen bespaart namelijk ruimte en zo zie je vanuit elk blok weer iets anders, waardoor het uitzicht nooit verveelt! De scheve manier van bouwen zorgde er ook voor dat er verschillende terrassen ontstonden. Erg prettig, want zo wordt de strakke look van het huis niet onderbroken.

Alles voor de views! Daarom hebben de architecten grote ramen geplaatst. Die ramen zijn trouwens niet alleen bedoelt om van de omgeving te kunnen genieten; ze zorgen ook voor genoeg daglicht in huis en omdat de blokken verder gesloten zijn, vormen die grote ramen geen overbodige luxe.

Is het uitzicht bij jou thuis een stuk minder mooi dan bij deze villa in Teheran? Dan kunnen deze vijf tips je helpen om daar iets aan te doen!

De bewoners vinden de link met de natuur erg belangrijk. Dat was ook de reden waarom huis zo weinig grondoppervlakte mocht innemen. Maar de voorliefde voor de natuur zie je ook terug in het interieur. Er is namelijk bewust gekozen voor hout om de natuurlijke look te versterken. Zelf deze natuurlijke look toepassen in huis is eenvoudiger dan je denkt. We hebben namelijk zes top tips voor je om met multiplex in huis aan de slag te gaan!

Niet alleen deze villa in Teheran heeft een geweldig uitzicht. Ook vanuit dit rustgevende huis in Zuid-Korea kan je elke dag genieten van een waanzinnig vergezicht!

homeworlddesign.com

Reageer op artikel:
Villa in Teheran met de looks van een blokkendoos
Sluiten