In deze villa in Sao Paulo wordt strak beton gecombineerd met kleurrijke kunst

Deze villa in Sao Paulo is bijna helemaal van beton gemaakt. Een compleet betonnen look is niet uniek en hebben we vaker voorbij zien komen. Maar wat deze villa in Sao Paulo zo speciaal maakt, is de kleurrijke uitstraling. Het huis werd tot voor kort bewoond door Tomi Ohtake, een kunstenares die haar het vulde met haar eigen en verzamelde werk. De kleurrijke kunst zorgt voor een vrolijke noot in het interieur en contrasteert heel gaaf met al dat beton.

Vorig jaar overleed Tomi Ohtake, maar het huis is nog een prachtige herinnering aan haar werk. Tomi Ohtake heeft deze minimalistische villa niet zelf ontworpen. Dat was het werk van haar zoon Ruy Ohtake, een architect en tevens de perfecte kandidaat voor het ontwerp van dit kunstzinnige huis.

Als je een indrukwekkende kunstcollectie hebt, is het belangrijk dat het interieur niet afleidt van de kunst. Tomie Ohtake wilde daarom een strakke en ingetogen look voor haar villa, zodat alle aandacht uit zou gaan naar de kunst in huis. Omdat haar liefde voor kleur goed terug te zien is in haar collectie, krijgt het huis toch een kleurrijke en vrolijke uitstraling. Zo zie je dat met kunst eenvoudig kleur aan je interieur toevoegt.

Een kunstenaar heeft veel daglicht nodig om te werken. Het dak van het atelier van Tomie Ohtake is daarom voorzien van een stalen en glazen constructie voor het nodige licht. Het ronde frame ziet er niet alleen heel gaaf uit, maar geeft het atelier ook een kunstzinnige look.

In een zonnige stad als Sao Paulo is een tuin een luxe! Vaak zie je dat de tuin verbonden wordt met het interieur door grote schuifdeuren. Zo versterk je namelijk het binnenbuiten gevoel. In de tuin van deze villa staan niet alleen de mooiste planten, maar ook veel beelden uit de collectie van Tomie Ohtake.

Wow! Wat een gaaf kookeiland! Het roestvrij staal geeft de keuken een professionele uitstraling. En doordat de keuken op twee betonnen pilaren staat lijkt het kookeiland te zweven. De houten kastenwanden in de keuken geven de keuken een warme uitstraling.

Gek op de industriële keuken? Dan hebben we nog tips voor je hoe je zelf de perfecte industriële keuken creëert.

Deze Diamonds Chairs zijn bijna te mooi om op te zitten en passen daarom heel goed bij de kunstzinnige inrichting van het huis. Kunst staat namelijk niet alleen voor schilderijen en beelden, maar wat ons betreft ook voor design. Een prachtige designerstoel is dus een perfect kunstobject in jouw huis! Deze Diamonds Chairs zijn trouwens ontworpen door Harry Bertoia, dezelfde man die ook verantwoordelijk is voor een van Roomed’s favoriete stoelen, de Bertoia Side chair
.
Ben je geïnspireerd geraakt door dit huis vol kunst? Dit huis in Sao Paulo herbergt op een stijlvolle een grote kunstcollectie.

trendland.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In deze villa in Sao Paulo wordt strak beton gecombineerd met kleurrijke kunst
Sluiten