Villa in Chili met rauwe architectuur en een heel fijne tuin

De eigenaars van deze villa in Chili wilden graag een tweede huis op een rustige plek, middenin het bos, om zo af en toe aan het drukke leven te ontsnappen. Zij vonden een kavel en gaven architect Alfredo Comandari de opdracht om een grote villa te ontwerpen. Comandari ontwierp een huis compleet van zwart staal in een bijzondere vorm, waarbij de verschillende ruimtes worden gescheiden door middel van grote glazen gangen. Zo kan het koppel ook binnen optimaal genieten van de omliggende natuur en bij zonnig weer kunnen de bewoners heerlijk vertoeven in de prachtige tuin met zonneterras én zwembad.

De villa is gebouwd in een V-vorm en is opgedeeld in drie verschillende thema’s: een gastenverblijf, de gezamenlijke woonruimte en aan de linkerkant zijn alle slaapkamers gesitueerd. Deze onderdelen worden met elkaar verbonden door prachtige glazen gangen, zodat het net lijkt alsof je middenin de natuur loopt.

De architectuur van het huis staat in groot contrast met de ruige natuur. Het bouwmateriaal dat is gebruikt voor het huis is diep zwart staal en in combinatie met het vele glas zorgt dat voor een rauwe, industriële look.

Hoewel de buitenkant behoorlijk donker is, is er in het interieur juist gekozen voor een licht kleurenpalet. Ook hier draait het weer om contrast: de donkere meubels steken goed af tegen de lichte muren en de betonnen vloer.

Een betonnen vloer kan vrij kil ogen, maar met een mooi vloerkleed geef je de ruimte meteen een heel andere look! Het Perzische tapijt geeft de ruimte warmte en het is tegelijkertijd ook goed tegen de galm.

Wil je zelf je interieur ook een boost geven met een mooi vloerkleed? In dit artikel inspireren we je met de mooiste interieurs met te gekke vloerkleden.

Om de slaapkamer wat meer warmte te geven zijn de muren betimmerd met licht hout, bewerkt met een white-wash. Alle slaapkamers hebben grote ramen zodat je ‘s ochtends letterlijk ín het bos wakker wordt. Heerlijk!

Last but not least: het huis heeft een heerlijke tuin mét zonneterras en zwembad. Wij kunnen ons zo voorstellen dat dit inderdaad een perfect toevluchtsoord is!

Bekijk ook eens deze studio in Phoenix, waar de architect het staal met opzet heeft laten oxideren voor een nóg ruigere look.

architizer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Villa in Chili met rauwe architectuur en een heel fijne tuin
Sluiten