Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 2 sep 2017

Bij deze villa in Afrika draait alles om het waanzinnige uitzicht

We hebben een zwak voor huizen met een fabuleus uitzicht. Maar ja, wie eigenlijk niet? Als je deze villa in het oosten van Afrika ziet, kan je bijna niet anders dan dromen dat dit huis van jou is. Het Gota House, zoals dit optrekje officieel heet, ligt op een rots naast een grote stuwmuur. Door de hoge ligging heb je vanuit de villa een indrukwekkend uitzicht op het Afrikaanse landschap, het water én de prachtige zonsondergang. Dit gave project is het werk van Sforza Seilern Architects, een samenwerking tussen Muzia Sforza en Studio Seilern. Aangezien dit project hun eerste samenwerking is, zijn we benieuwd met wat voor indrukwekkende projecten ze nog meer zullen komen.

Je kan wel zeggen dat deze villa in Afrika echt voor het uitzicht is gebouwd. Net zoals deze villa in Mexico trouwens, die door de ligging tegen de berg een waanzinnige view op groene omgeving biedt.

Om de bewoners zoveel mogelijk van het adembenemende uitzicht te laten genieten, hebben de architecten ervoor gekozen om de ramen zo groot mogelijk te maken. In combinatie met dunne profielen tussen de glasplaten zorgt dat ervoor dat zelfs wanneer je binnen zit, je niets van het uitzicht hoeft te missen. De bewoners hoeve er trouwens niet bang voor te zijn dat de zon ervoor zorgt dat het binnen bloedheet wordt. Door het grote overhangende dag worden de felle Afrikaanse zonnestralen fijn buiten gehouden. Wel zo prettig als de gemiddelde temperatuur ver boven de dertig graden ligt.

Wat moet dit ‘s ochtends ontzettend lekker wakker worden zijn. Je schuift de gordijnen open en kijkt vervolgens naar een levend schilderij! Veel beter gaat het wat ons betreft niet worden. Heb jij vanuit huis ook een prachtig uitzicht? Dan hebben wij nog een paar handige tips waarmee je nog meer kan genieten van de view.

De bewoners vonden het belangrijk dat met de bouw van het huis de natuurlijke omgeving van de villa niet werd aangetast. Daarom hebben de architecten op een aantal plekken de villa letterlijk om de bomen heen gebouwd. Een goede zet, want dit draagt niet alleen bij aan het behouden van de natuur, maar zorgt ook voor veel groen in huis. Dubbel voordeel dus!

Bekijk ook: Vanuit deze architectonische villa heb je een prachtig uitzicht op het Zweedse landschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Bij deze villa in Afrika draait alles om het waanzinnige uitzicht
Sluiten