Deze villa in Australië heeft een compleet bronzen muur

Een compleet bronzen muur? Inderdaad, de lange wand in de woonkamer en keuken is helemaal bekleed met bronzen platen. Maar daar houdt het eigenlijk niet op, want dit huis barst uit z’n voegen van de gave features. Archier Architecten hadden namelijk te maken met een ambitieuze en doortastende opdrachtgever, die op de plek van een oude houtzagerij in een verlaten goudmijn een nieuw droomhuis wilde maken. Het huis moest een eerbetoon zijn aan het ruwe verleden van de locatie, maar tegelijkertijd een moderne en minimalistische look krijgen. Hebben de architecten goed werk afgeleverd? Oordeel zelf!

Naast de bronzen muur zijn de ramen ook heel gaaf. Ze kunnen namelijk helemaal opengeschoven worden, zodat het onderscheid tussen binnen en buiten verdwijnt. Dit zie je vaak in landen met een tropisch klimaat, maar ook in Nederland zie je af en toe een huis voorbijkomen waarbij binnen en buiten echt met elkaar verbonden zijn.

Door te kiezen voor verschuifbare ramen en muren, creëer je privacy wanneer jij dat wilt. Bovendien is het in een warm klimaat handig om af en toe alles potdicht te kunnen gooien, zodat de hitte buiten blijft. Als de bewoners van deze villa de gevel helemaal openschuiven, hebben ze een prachtig uitzicht op de verlaten goudmijn.

Als de hele dag de zon vol op je huis staat, moet je creatief zijn om het tegelijkertijd licht en koel te houden. Dit huis in Vietnam bijvoorbeeld heeft door een slimme oplossing een gekoeld en licht interieur, ondanks dat er nauwelijks ramen zijn.

Een groot terras staat absoluut bovenaan je wishlist als je op een plek woont waar het elke dag lekker warm is. Daarom hebben de architecten een lang terras aan de voorkant van het huis gemaakt. Dit terras kan door middel van houten panelen helemaal gesloten worden. De ‘echte’ woonkamer wordt weer van het terras gescheiden met een glazen wand die ook helemaal opengeschoven kan worden. Dan is de woonkamer ineens dubbel zo groot. Fijn als er een feestje is!

>> Grenzen tussen binnen en buiten vervagen in dit huis van hout en beton

Een bronzen muur is misschien wel het laatste wat we verwacht hadden in deze villa. Het huis bestaat vooral uit hout en steen en is daardoor heel basic. Maar eigenlijk is die bronzen wand helemaal zo gek nog niet. De kleur van het brons doet namelijk denken aan de verlaten goudmijn. Bovendien werd brons veel gebruikt in de mijn. En laten we eerlijk zijn, de metallic touch staat geweldig en past perfect bij de natuurlijke look van het huis.

Geen geld voor een bronzen kastenwand? Je kan het ook wat kleiner aanpakken. Met onze budget finds shop je onder de 20 euro prachtige bronzen woonaccessoires bij elkaar!

De opdrachtgever wilde dat het huis eigenlijk één grote ruimte is. Dat maakt het wel lastiger om gezelligheid in huis te brengen. Gelukkig geven de houten vloer en het plafond al veel sfeer. En door de banken tegenover elkaar te zetten, ontstaat er een knusse zithoek, ook in zo’n grote ruimte. Als je het lastig vindt om een grote ruimte sfeervol in te richten, hebben we nog een paar goede tips voor. Handig toch?

Slapen in de buitenlucht geeft het ultieme vakantiegevoel, als je het ons vraagt. Ook hier kunnen de ramen weer helemaal opengeschoven worden, waardoor de binnenplaats een verlengstuk van de slaapkamer wordt. Door de slimme indeling heb je in de slaapkamer ondanks de openheid veel privacy. Wel zo prettig natuurlijk!

Door de houten panelen aan de voorgevel is de binnenplaats een ideale plek waar je heel beschut van het zonnetje kan genieten. Ideaal als je kinderen hebt; ze kunnen altijd buitenspelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze iets overkomt.

Is de bronzen muur toch nog in je hoofd blijven hangen? Misschien kan je jouw home office boosten met een bronzen touch. We hebben een paar toffe voorbeelden van brons in de home office voor je op een rij gezet!

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Deze villa in Australië heeft een compleet bronzen muur
Sluiten