admin
admin Tips 25 jul 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #9

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

kinderfietsje

We wonen in Nederland en in Nederland leren alle kinderen al van jongs af aan om te fietsen. Natuurlijk hoeft het niet meteen heftig te beginnen, maar kan het best met een loopfiets om in te komen. Als je kleintje nog geen fiets heeft en je hebt tovallig wat FROSTA krukken en een 3D printer (of een vriend met een 3D printer), kun je meteen aan de slag om gewoon zelf een fiets te maken. Op de site Coroflot kun je zien wat je allemaal nodig hebt en in deze video, kun je volgen wat er allemaal moet gebeuren.

Sta bureau

Tegenwoordig zijn behoorlijk wat onderzoeken gefocust op het feit dat we met z’n alleen veel te lang stil zitten achter onze bureaus. Het zou slecht zijn voor de gezondheid en er wordt aangeraden om af en toe even rond te lopen of staand te werken. Om staand te werken moet je bureau natuurlijk wel een stukje hoger zijn, anders krijg je weer last van je rug en nek. De Standesk 2200 is een bureau waar je aan kunt staan en toevallig is het ook een handige Ikea hack. Met een LACK tafeltje en een paar EKBY VALTER plankdragers heb je het zo voor elkaar.

Ikea tuin tafel

Als je houdt van Aziatische films, zie je dat ze vaak op de grond of op kussens zitten om tot rust te komen aan lage tafels met een kopje thee. Het is weer eens wat anders en lager zitten maakt het allemaal op de één of andere manier toch net wat gezelliger en losser. De volgende keer dat je een tuinfeestje geeft, kun je het uitproberen met deze Ikea hack van Brit + Co, waarmee je een gezellige lage tafel leert maken om heerlijk in het gras te zitten. Je hebt er wat KNAGGLIG lades voor nodig en kunt het geheel verder met een likje verf helemaal je eigen stijl maken.

Super Mario ster lamp

Als je kinderen hebt, zul je die vast en zeker al vroeg introduceren tot de wereld van games en Super Mario is een mooie reeks om eens mee te beginnen. Later moeten het natuurlijk waardige gamers worden, die je naam eer aan doen. Om de kleintjes te stimuleren werkt het vaak averechts als je ze direct pusht om games leuk te vinden. Effectiever zijn dan subtiele hints, zoals bijvoorbeeld Super Mario ster lampen. Onbewust zullen ze dan misschien toch zin hebben in nog een potje. Bij Neli Design laten ze je zien hoe je een saaie blauwe SMILA STJÄRNA lamp binnen no-time omtovert tot een leuk sterretje, dat zo uit een Mario game komt vliegen.

Plek voor je groentes

Bij Stow and Tell U zijn ze weer bezig met hele andere dingen en proberen ze je te helpen met het organiseren van je keuken. Met hun Ikea hack zorgen ze ervoor dat je voortaan snel bij je aardappelen en uien kunt en dat ze er ook nog eens netjes en opgeruimd uitzien. Hiervoor neem je een RAST ladekast  en binnen niet al te lange tijd heb je een meubelstuk dat er een stuk duurder uitziet. Hoewel de hack bedoeld is voor je aardappelen en uien, is het volgens sommigen eigenlijk helemaal niet verstandig om die twee dingen samen te bewaren. De gassen van de uien zouden er namelijk voor zorgen dat je aardappelen sneller bederven. Maar je kunt er natuurlijk ook iets anders in stoppen.

De eerste hack die we je gaven is natuurlijk briljant voor als je kids nog niet echt kunnen fietsen. Als ze wat ouder worden, willen ze natuurlijk wel wat meer en dan is deze fiets een betere optie. Hij groeit met je kinderen mee en wordt zelfs ook elektrisch.

Op zoek naar meer toffe IKEA hacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #9
Sluiten