admin
admin Wooninspiratie 10 jul 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week (#7)

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Lego tafel

Zowel volwassenen als kinderen houden van LEGO. Je kunt er dan ook de meeste geweldige dingen mee bouwen en hebt daarbij eigenlijk alleen je fantasie als limiet van wat je kunt bereiken. Helaas kunnen de blokjes wel voor een enorme bende zorgen en raak je ze makkelijk kwijt als je bijvoorbeeld een bouwpakket aan het volgen bent. Met deze Ikea hack van FrugalFun4Boys heb je voortaan je eigen LEGO command station en zijn je blokjes nog nooit zo georganiseerd geweest. Je neemt wat TROFAST kastjes en nu heb je zelfs ook een plek om je bouwwerken uit te stallen.

Dali klok

De kunstenaar Salvador Dali staat onder andere bekend om zijn bizarre schilderijen, die je toch ook wel weer graag in je huis hebt hangen. Van alles komt in de schilderijen voorbij van onrealistisch lange beesten, rondvliegende borsten en smeltende klokken. Als je ook wat Dali in huis wilt halen, heeft de Instructables gebruiker fungus amungus een mooie hack voor je. Je leert hoe je een oude vinylplaat en een Ikea klok transformeert tot één van Dali’s smeltende klokken.

Gereedschapskist

De Instructables gebruiker pkshiu is niet met klokken bezig geweest, maar had een handig opberg plekje nodig voor tools. Je kunt namelijk een miniladekast gewoon op je bureau laten staan, maar je kunt er ook wat handels aan toevoegen, je tools erin regelen en hem vervolgens overal makkelijk mee naartoe nemen. Met een likje verf kun je er zelfs je eigen twist aan geven.

360-graden speaker

Bijna iedereen houdt er wel van om een heerlijk muziekje op te zetten. Het liefst wil je dan natuurlijk 360-graden speakers, zodat je overal in de kamer optimaal kunt genieten van je tunes. 360-graden speakers kunnen echter best duur zijn maar als je de Ikea hack van Mzed volgt, kan het ook voor een prikkie. Hij gaat namelijk gewoon aan de slag met wat schalen en het resultaat is een feestelijke speaker, die er ook een beetje uitziet als discobal.

Minimalistische boekenkast

We hoeven je niet te vertellen dat een boekenkast een onmisbaar object is in je huis. Het kan echter een heel gedoe zijn om ze in elkaar te zetten en soms is het ook best lastig om een precies passend exemplaar te vinden. Met deze Ikea hack van Teste Di Legno maak je met wat planken en plankendragers de meeste interessante configuraties voor je boekenkast. Het fijne is ook dat het binnen no-time is gepiept en je de kast ook zo weer kan veranderen of ontmantelen.

Nog meer IKEA hacks:

Heb je het vorige IKEA hack artikel gemist? Deze vind je hier terug: Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week (#6)

Of neem een kijkje bij onze eigen IKEA hacks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week (#7)
Sluiten