admin
admin Diy 20 november 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #24

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Extra brede leunstoel

De POÄNG leunstoel van Ikea is comfortabel om in te hangen, maar waar het meubelstuk echt in uitblinkt is zijn resistentie tegen krabbende katten. Katten kunnen snoezig zijn, maar zorgen er wel vaak voor dat je meubels er binnen de kortste keren uitgeleefd uitzien. Daar heb je dus geen last van met je POÄNG stoel, maar helaas is er geen brede uitvoering om met meerdere mensen op te kunnen chillen. Deze kun je echter wel zelf maken met de eerst Ikea hack, zodat niemand meer hoeft te strijden om op de comfortabele stoel te zitten.

Eettafel tuinbankje

Hetzelfde trucje kun je natuurlijk uitvoeren bij verschillende stoelen om zodoende een extra brede variant te creëren. In de volgende hack worden bijvoorbeeld JOKKMOKK stoelen aangepakt, die je normaal gesproken aan de eettafel gebruikt. De volgende hack laat je echter zien hoe je de stoelen combineert tot een breder geheel dat je vervolgens al tuinbankje kunt gebruiken.

Uitrolbaar logeerbed

Als er logees langskomen is het natuurlijk het fijnst als je dan ook een aparte logeerkamer hebt. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd en wordt dan vaak de bank ingezet als extra bed. Met deze Ikea hack leer je aan de andere kant hoe je een simpel Ikea bed kunt omtoveren tot een wat lager bed dat je zo onder je normale bed kunt rollen om bij nood weer in te kunnen zetten als logeerbed. Op deze manier ben je geen extra ruimte kwijt, maar heb je er wel een bed bij.

Georganiseerde voorraadkast

Ook in de keuken zijn hacks goed in te zetten en kunnen ze ervoor zorgen dat alles een stuk georganiseerder wordt opgeborgen. Iedereen heeft soms wel eens met voorraadkasten te maken die vol zitten, maar waarin je nooit iets kunt vinden. Een beetje hetzelfde als met je kledingkast. De volgende hack helpt je om wat organisatie te brengen naar je voorraadkast met behulp van Ikea’s STUVA collectie.

Voetbal bureau

Als laatste hebben we dit weekend nog een leuke hack voor de kinderkamer (of stiekem je eigen kamer). Met de volgende hack ga je onder andere aan de slag met een LACK wandplank en het resultaat is een heus voetbal bureau waar je niet alleen aan kunt werken, maar die meteen ook dienst doet als goalpost.

Nog meer lezen over IKEA hacks:

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #24
Sluiten