Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 6 nov 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #21

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Hangende planken

Als je ruimte over hebt aan de muur is het handig om die van planken te voorzien om nog meer van je spullen kwijt te kunnen. Het is alleen een gedoe om al die planken één voor één te monteren, maar gelukkig is er een sneaky manier om dat niet te hoeven doen. Met deze Ikea hack ga je namelijk aan de slag met IVAR planken en wat touw en heb je zo een extra plek gecreëerd voor je spullen.

Industriële ladenkast

Een industrieel element in je kamer kan je inrichting meteen en lekkere design boost geven en een hele andere sfeer creëren. Met de volgende Ikea hack ga je aan de slag met de bekende MALM ladekast en geef je deze een hele makeover. Je geeft de ladekast zelfs nog een extra verdieping om nog meer spullen kwijt te kunnen.

Handige archiefkast

Als je ook gek wordt van al die papieren, die je maar nooit georganiseerd krijgt, ben je niet de enige. Hoewel er steeds meer digitaal gebeurt, komen we met z’n allen nog steeds om in allerlei fysieke documenten en brieven. Gelukkig leer je met deze hack een handige archiefkast maken van je goede oude KALLAX kast. Daarna heb je genoeg lades om al die papieren georganiseerd te kunnen opbergen.

Kattenhuis met verdiepingen

Naast de open KALLAX kast is ook het LACK tafeltje een bekende uit het Ikea assortiment. Je kunt het tafeltje op behoorlijk wat manieren inzetten en er van alles mee bouwen. Met deze hack ga je aan de slag voor je katten en bouw je een uitgebreid huisje met genoeg ruimte om te krabben en snoozen. Je kunt zo creatief worden als je wilt en met verschillende kleuren en stoffen elke stijl creëren.

Mario sterrenkracht

Als laatste gaan we deze week nog aan de slag in de kinderkamer. Deze geef je met de volgende hack een leuke Super Mario flair en wie houdt er nou niet van de vele Mario games. Met de hack pak je de SMILA STJÄRNA sterrenlamp aan en tover je deze om tot een glinsterende Mario ster, die je kinderen onverslaanbaar maakt.

Helaas zijn niet alle hacks even leuk en komt het voor dat hackers er vandoor gaan met buit in de vorm van Bitcoins. Gelukkig heeft dat niet altijd een slechte afloop en in dit bijzondere geval werden de coins teruggegeven en kreeg de hacker daar zelfs een beloning voor.

Nog meer handige IKEA hacks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #21
Sluiten