Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Opbergen 30 okt 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #21

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Tegenwoordig hebben wel met z’n allen redelijk wat apparaten, die met al hun kabels voor een behoorlijke rommel kunnen creëren. Met deze vijf Ikea hacks werk je ze weg en wordt je huis net wat georganiseerder.

Media tafel

Als eerste hebben we een hack, die de welbekende LACK salontafel omtovert tot een plek om al je apparaten overzichtelijk op te laden. Zo kan iedereen daar snel zijn tablet of smartphone kwijt om de batterij een boost te geven. Er komt wel even wat zaagwerk aan te pas, maar daarna ben je waarschijnlijk ook minder vaak je telefoon kwijt.

Nachtkastje als draadloze oplader

Met de volgende hack gebruik je weer een MALM ladekast om een wel erg handig nachtkastje te maken. Je leert namelijk hoe je de ladekast kunt uitrusten met een verborgen draadloze oplader, zodat je ‘s avonds je toestel er alleen maar op hoeft te leggen om op te laden. Uiteraard zou je dit trucje ook bij andere meubelstukken kunnen herhalen om bijvoorbeeld draadloos op te laden in de woonkamer op je salontafel.

Hoekbank met verborgen oplaadstation

Zoals gezegd zou je je salontafel in de woonkamer om kunnen bouwen tot plek om draadloos op te laden, maar je zou ook voor deze hack kunnen gaan. Je gaat dan onder andere aan de slag met een paar BESTÅ opbergers en een GNEDBY wandmeubel en eindigt met een verborgen oplaadstation, dat je achter je bank kunt verstoppen.

Stapelbed met ingebouwde oplader

Waar het vooral vervelend is om op te laden, is in een hoogslaper. Meestal heb je zo hoog geen stopcontact in de buurt en moet je lastig doen met een verlengsnoer dat om de zoveel tijd ook weer naar beneden valt. Met deze Ikea hack leer je gelukkig  hoe je je SVÄRTA hoogslaper voorziet van een ingebouwd stopcontact, zodat je al je USB-apparaten gewoon hoog en droog kunt opladen.

Opladen in de keuken

Als laatste hebben we nog een simpele hack om ook in de keuken te kunnen opladen. Doorgaans wil je dat niet op tafel of op het aanrecht doen, aangezien de kans dan groot is dat er één of andere vloeistof over je toestel gegooid wordt. Daarom gebruik je bij deze hack een FINTORP rekje om je smartphone aan de zijkant van de tafel of het aanrecht te hangen, waar hij hopelijk droog blijft. Uiteraard kun je ook een ander rekje gebruiken, dat misschien beter bij je keuken past.

Nu weet je dus wat je met al die kabels moet doen om het overzichtelijk te houden met al je devices. Als je je keuken nog verder wilt aanpakken om er een georganiseerd geheel van te maken, kunnen deze vijf Ikea hacks je verder helpen.

Nog meer handige IKEA hacks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #21
Sluiten