admin
admin Wooninspiratie 2 okt 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #18

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Keukeneiland

Als eerste beginnen we met een handig KALLAX keukeneiland. Als je genoeg ruimte hebt in je keuken is het een handig plekje om nog van alles op te slaan en tegelijkertijd een tafeltje om lekker een wijntje aan te drinken, terwijl je aan het koken bent. Deze Ikea hack is te vinden op de site Jen Lou Meredith en je hebt er niet eens zoveel voor nodig.

Werktafel met opslag

Van het keukeneiland gaan we verder naar een praktische werktafel om bezig te gaan met je LEGO, arduino of andere hobby. Met deze hack creëer je niet alleen een plekje om comfortabel aan te zitten, maar heb je ook nog genoeg opslagruimte om al je benodigdheden bij de hand te hebben. Natuurlijk kun je ook gewoon aan de werktafel zitten met je laptop of hem zelfs als bar gebruiken.

Bed met ombouw

Ook in de slaapkamer kun je aan de slag met de KALLAX kast en met deze hack bouw je zelfs een heel bed inclusief gigantische ombouw om al je spulletjes kwijt te kunnen. Ook onder het bed heb je allerlei vakjes om te vullen met verschillende KALLAX inzetten of om gewoon te gebruiken als display voor je Star Wars poppetjes.

Chic dressoir

Mocht je nou ook nog een dressoir nodig hebben in je kamer, kun je dat meteen ook bouwen met de volgende hack. Als je nog een kast over hebt tover je hem binnen een handomdraai om tot een chic dressoir, waarvan je echt niet zou zeggen dat het ooit een KALLAX kast is geweest. En als pluspunt heb je natuurlijk weer meteen extra opslagruimte in de kamer en daar kun je nou nooit genoeg van hebben.

Lego kindertafel

Als laatste hebben we voor de kinderen een handige hack voor een KALLAX LEGO tafel, waar ze aan kunnen spelen. Het “tafelblad” heeft een LEGO basis gekregen, zodat de blokjes en poppetjes meteen goed vast zitten. Onderin is er weer een handige opbergplaats om de LEGO blokjes in te bewaren voor de volgende keer.

Nog meer leuke content lezen over IKEA hacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #18
Sluiten