admin
admin Wooninspiratie 25 sep 2018

Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #17

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Het mooie aan Ikea hacks is dat je ze in elke kamer van je huis wel kunt toepassen. Vorig weekend hebben we hacks verzameld om je kids happy te maken in hun kinderkamer. Dit weekend ga je voor manlief aan de slag en pak je de mancave eens aan met deze vijf must-try hacks.

Mancave bar

Als je je terugtrekt in je mancave, alleen of met je vrienden, mag je best genieten van een lekker biertje of andere versnapering. Deze Ikea hack zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag een indrukkende bar hebt staan, waar je alles bij de hand hebt om lekker te borrelen. Hiervoor gebruik je onder andere een LINNMON tafelblad en een BRIMNES bovenkastje.

Interactieve tafel

Soms heb je helemaal geen zin om achter een computer te zitten en wil je weer eens wat nieuws. Deze Ikea hack helpt je om op een andere manier met je computer te interacteren. Je transformeert een HEMNES tafel namelijk om tot een touchscreen salontafel, die meteen als computer fungeert. En ook al gebruik je hem niet om daadwerkelijk aan te werken, staat hij gewoon ontzettend gaaf in je mancave en desnoods om alleen foto’s voorbij laten scrollen.

Sneakers op display

In je mancave hoef je je niet te schamen voor al je sneakers en kun je ze trots op display zetten. Deze Ikea hack laat je zien hoe je een heuse sneakerkast maakt, waarin ze allemaal passen. Hiervoor gebruik je een KALLAX kast en verschillende VARIERA plankinzetten. Het mooie aan de KALLAX kasten is dat je ook makkelijk kunt uitbreiden als je op een gegeven moment teveel sneakers hebt voor je display.

Retro game tapijt

Uiteraard ga je ook gamen in je mancave en daar hoort een speciaal tapijt bij om in de mood te komen. Deze Ikea hack kost wel even wat moeite en gepriegel, maar daarna heb je een heerlijk retro tapijtje om je voeten warm te houden terwijl je de wereld laat zien wie de baas is. Om je kunstwerk te maken, heb je verschillende HAMPEN vloerkleden nodig, die je omtovert tot pixel art. Als je creatief bent, kun je ook je eigen design maken en helemaal los gaan.

Console kast

Met de laatste Ikea hack van dit weekend, bouw je een kast om al je verschillende game consoles een plekje te geven. Want hoewel je eigenlijk en Playstation fan bent, heb je soms toch ook wel zin in een Xbox spelletje en die oude Nintendo kun je toch ook niet weggooien? Je gebruikt voor de hack weer een KALLAX kast en net zoals met de sneaker hack, kun je ook hier weer makkelijk uitbreiden als je een nieuwe console koopt. LED lampjes maken je console kast helemaal af en zorgen meteen voor gezelligheid.

Nog meer lezen over IKEA hacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste en slimste IKEA hacks van deze week #17
Sluiten